Skip to content
Politică

PSD: Site-ul nostru a fost indisponibil în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă

fact24.com

Social-democraţii anunţă că site-ul PSD a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, „în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”.

„Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă. Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune”, se arată într-un comunicat. PSD precizează în acest context că „îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale” şi condamnă „invazia ilegală” a Rusiei în Ucraina.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după ce grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, că nu are o problemă că este nominalizat şi el. Liderul PSD a explicat, despre afirmaţiile sale privind livrarea de arme către Ucraina, că declaraţia sa a fost foarte clară, şi anume că România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas, dar că în acest moment nu există o decizie în sensul acesta.

Guvernul a anunţat vineri că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. Grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *