Skip to content
Politică

PSD susţine că are ”extrem de multe motive” să sesizeze CCR pe tema bugetului. Când se va lua decizia

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat că partidul său va decide, luni, dacă sesizează sau nu Curtea Constituţională (CCR) în privinţa bugetului pe 2021.

Luni avem şedinţă de Birou Politic Naţional şi vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe şi vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt daţi exclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de PNL şi USR, în condiţiile în care administraţiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare„, a afirmat Suciu la RFI.

" "
" "

El a criticat faptul că niciun amendament depus nu a fost acceptat: „E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democraţia noastră„.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *