Skip to content
Politică

PSD trage tare la Codul Penal. Ce s-ar putea întâmpla cu darea de mită

psd-ploiesti.ro

Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu, deputați ai Partidului Social Democrat (PSD), au depus mai multe amendamente la proiectul de modificare a Codului penal, discutată marți de comisia condusă de Florin Iordache.

Astfel, Nicolicea propune ca cei care divulgă informații despre desfășurarea urmăririi penale să primească până la 2 ani de închisoare, în timp de Cătălin Rădulescu dorește ca pedeapsa pentru dare de mită să fie redusă de la maxim 7 ani la maxim 5 ani, informează HotNews.ro.

Mai mult decât atât, Nicolicea dorește completarea definiției de dare de mită: „Pentru ca fapta să constituie infracțiune, promisiunea trebuie să fie reală, serioasă, explicită, efectivă și conștientă. Nu este astfel promisiunea neurmată de acte materiale de natură a transpune în viață, cel puțin cu caracter incipient și parțial, înțelegerea frauduloasă. Dacă fapta prevăzută la alin. (1) nu este de natură să prejudicieze bugetul de stat sau să afecteze macro-echilibrele socio-economice ale statului, sau dacă nu a adus nicio atingere concretă patrimoniului unei persoane private, pedeapsa se reduce la jumătate”.

De asemenea, Eugen Nicolicea dorește ca în cazul informațiilor divulgate despre derularea acțiunilor de urmărire penală care sunt false, pedeapsa să fie de la 1 an la 3 ani cu amendă, mai adaugă sursa citată.

Pentru mai multe informații privind amendamentele înregistrate de cei doi, citiți AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *