Skip to content
Politică

PSD trage un semnal de alarmă privind secțiile de votare din străinătate

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, atrage atenția asupra „unor elemente care ridică suspiciuni de fraudă la secțiile din Berlin, Paris și Chișinău”.

Aceasta transmite că PSD le cere președinților secțiilor de vot din diaspora să manifeste „maximă vigilență” cu privire la perspectiva fraudării votului, în mod special în Paris și Berlin, precum și aplicarea legii.

„Ambasadorii și membrii din ambasade, precum și președinții din secțiile de vot fac presiuni asupra celor care se ocupă de organizarea alegerilor cu scopul de a perturba buna organizare a votului. Ambasadorii îi reprezintă pe români și ar fi bine să uite că au fost numiți de Traian Băsescu și să-și facă datoria cu onestitate și cu profesionalism. Cerem președinților secțiilor de vot din diaspora să manifeste maximă vigilență cu privire la perspectiva fraudării votului, în mod special în Paris și Berlin. Reprezentanții PSD-UNPR-PC din secțiile de vot din aceste localități au semnalat comportamente dubioase ale unor reprezentanți ai ambasadelor de la Berlin și Paris. Avem informații că se forțează procedurile în aceste secții de vot cu intenții clare de fraudare a votului. Cerem autorităților responsabile să verifice aceste aspecte și acolo unde este cazul să aplice fără rezerve legea”, a transmis Gabriela Firea.

Gabriela Firea a adăugat că au fost înregistrate probleme și în Regie, acolo unde studenții sunt „blocați în mod abuziv să intre în secții” pentru a-și exprima opțiunea de vot.

„Cerem președinților secțiilor de vot să fie vigilenți și să intervină pentru a-i ajuta pe studenți să voteze. Cerem reprezentanților ACL să înceteze presiunile la adresa organizatorilor alegerilor. Studenții trebuie să fie lăsați să voteze iar ACL trebuie să oprească acțiunile de intimidare”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *