Skip to content
Politică

PSD – una caldă, multe reci cu impozitele și salariile. Cîțu demască urzelile roșii EXCLUSIV

newmoney.ro

PSD ne pregătește una caldă, dar multe reci în ceea ce privește impozitele și salariile. Senatorul PNL Florin Cîțu a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a demascat urzelile roșii.

Vicepreședintele Comisiei de buget-finanțe din Senat a afirmat că este în regulă ideea în sine a ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, de a fiscaliza veniturile gospodăriilor, dar problema va apărea când se va încerca adaptarea la România a unor situații din SUA (după cum a lăsat să se înțeleagă însuși ministrul Vasilescu).

„Acuma, știți cum e: PSD-ul în ultimul timp tot anunță tot felul de lucruri. În sine, unele par OK, dar, în ansamblu (după ce am văzut și declarația domnului Dobre de astăzi, cu acei consultanți fiscali care vor fi angajați fără număr, se pare), deja ideea pare un pic ciudată.

Ideea de a fiscaliza veniturile gospodăriilor da, este OK, în sensul de a elimina evaziunea fiscală. Dar România nu este America! Și să vii doar cu exemple de genul «așa fac ăia în America», aici mi se pare că este utopia. România trebuie să ajungă America, pentru ca să facă precum America, și nu să ia soluții pe care America le implementează de ani de zile și le-a perfecționat, a punctat Cîțu.

În continuare, Florin Cîțu s-a referit la Marius Dobre (purtătorul de cuvânt al PSD și secretar de stat în Ministerul Muncii), care declarase cu câteva ore înainte că, pentru implementarea ideii lansate de către Olguța Vasilescu, este nevoie de înființarea unor funcții de consultant fiscal în toată țara.

DETALII AICI: Liber la sinecuri de la PSD. Detalii neverosimile despre noul impozit plănuit de Guvern

„Eu aș lega declarația doamnei Olguța Vasilescu de ceea ce a spus domnul Dobre astăzi: ca să poată merge soluția doamnei Vasilescu legată de impozitarea globală, vei avea nevoie de un consultant fiscal. Gândiți-vă la România, unde 40% din populație este în mediul rural. Vom face asta cu consultanți fiscali? Unde o să-i ducem pe oamenii ăia la consultanți fiscali?

Dup-aia: trebuie să facem soluții pentru România, nu pentru America. Faptul că spune domnul Dobre că vor fi angajați fără număr consultanți fiscali («de câți va fi nevoie») iarăși mi se pare o utopie. Cât o să ne mai coste și asta?

Așadar, lucrurile par că sunt negândite, că se aruncă tot felul de idei pe piață și noi reacționăm, ca și cum am fi în campanie electorală: ei le aruncă, noi reacționăm și mergem mai departe”, a spus senatorul PNL.

Întrebat cum i se pare că ministrul Muncii vrea chitanțe inclusiv din meditații, Florin Cîțu a profitat de ocazie ca să deplângă starea sistemului educațional din România.

„Eu văd aici un alt lucru: faptul că încă avem meditații în România spune foarte multe despre sistemul nostru de învățământ. În 2017 să ai copii care fac meditații înseamnă foarte clar că e ceva în neregulă cu sistemul de învățământ. În loc să vorbim despre chitanțe de la profesori care trăiesc din meditații și despre faptul că avem nevoie de meditații pentru copii (să meargă mai departe), trebuie să facem o reformă în sistemul de învățământ, ca să nu avem nevoie să fie meditații.

De-asta vă spun că nu sunt soluții pentru a duce România la un nivel de dezvoltare superior, ci sunt doar idei aruncate în piață, pentru ca dup-aia noi să stăm să le dezbatem. Dar nu s-a gândit nimeni la ele – nu sunt idei gândite, nu sunt soluții gândite, ci sunt doar o ofensivă propagandistică în aceste zile, pentru a ascunde, de fapt, nu știu ce anume. Pentru că în spate e clar că se mai întâmplă ceva, sunt și alte subiecte (de exemplu, sunt multe pe justiție), dar noi discutăm de chestii utopice, care s-ar putea întâmpla în viitor”, a zis parlamentarul liberal.

Ultimul subiect discutat cu vicepreședintele Comisiei de buget-finanțe din Senat s-a referit la proiectul PSD privind Legea salarizării unitare, pe care Florin Cîțu l-a calificat drept unul „faraonic”, gândit doar „pentru a stinge niște conflicte care deja apăruseră și de a răspunde unor așteptări pe care tot PSD-ul le-a creat în campania electorală”.

„Ca orice a propus PSD-ul în ultima perioadă, este un proiect faraonic. Să spui că vrei să elimini inechitățile din sistemul public și să vorbești de faptul care au același nivel de educație, dar salarii diferite sau oameni cu experiențe diferite, dar aceleași salarii, și să vii cu creșteri salariale pentru toată lumea, fără să faci o reformă în sistem, fără să iei în calcul ce spune chiar fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici (că 25% dintre angajații din administrație sunt neperformanți) ne arată clar că nu te interesează să rezolvi problemele, ci doar vrei să faci iarăși o soluție electorală; nu te gândești că poate că era momentul să faci și o reformă, nu doar să faci pe 6 ani această lege a salarizării. De exemplu, nu știu cum se simt cei care sunt performanți în sistemul public, să beneficieze de aceeași creștere salarială precum cei care nu sunt performanți. Mi se pare că nu este foarte bine gândită Legea salarizării, ci este făcută foarte repede, pentru a stinge niște conflicte care deja apăruseră și de a răspunde unor așteptări pe care tot PSD-ul le-a creat în campania electorală”, a încheiat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *