PSD: USR vrea să dea încă o lovitură grea sistemului public de sănătate din România

Facebook-PSD

USR vrea să dea încă o „lovitură grea” sistemului public de sănătate, afirmă joi reprezentanţii PSD, care anunţă că vor opri „tentativa de privatizare mascată a sistemului public de sănătate din România”.

PSD reacţionează faţă de un proiect USR, anunţat luni de parlamentarii Uniunii, care permite românilor de a alege asigurătorul de sănătate, în condiţiile în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate „deţine un monopol în acest sens”.

„PSD se va opune categoric tentativei USR de a drena banii din sistemul asigurărilor sociale de sănătate către clientela de partid. După ce a irosit 1 miliard de euro din bugetul Sănătăţii pe achiziţii supradimensionate de vaccinuri COVID-19, USR vrea să dea încă o lovitură grea sistemului public de sănătate din România. Aşa-zisul „Pilon II pentru Sănătate” propus cu surle şi trâmbiţe de USR, este, în realitate, o tentativă ticăloasă de privatizare mascată a sistemului social de asigurări de sănătate, în beneficiul unei clientelei de partid”, anunţă un comunicat de presă al PSD.

Potrivit social-democraţilor, „propunerea legislativă a USR subminează sistemul public de sănătate şi posibilitatea celor cu venituri mici de a beneficia de servicii medicale corespunzătoare”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL