Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

”PSD va câștiga 3 primării de sector, iar Nicușor Dan are șanse doar la o prezență de peste 50%”. Fondatorul IMAS, pronostic pentru București

INQUAM/Octav Ganea

Nicușor Dan va câștiga alegerile pentru Primăria Bucureștiului dacă la urne se vor prezenta măcar jumătate dintre alegători, estimează sociologul Alin Teodorescu, fondatorul IMAS, într-un interviu pentru o publicație online.

„Totul depinde de prezența la vot. Dacă e mare, 50-52%, Nicușor Dan câștigă. Dacă oamenii vin într-o procent mai mic, se joacă. Mă uit în sondaje și orice se poate întâmpla.“, susține Alin Teodorescu.

Potrivit fondatorului IMAS, bătălia din 2020 pentru Primăria Capitalei este „foarte asemănătoare cu cea din perioada 2000, competiția dintre Sorin Oprescu și Traian Băsescu”. „Spun asta pentru că publicul e indecis, avem circa 200.000 de votanți pentru Gabriela Firea, 200.000 de votanți pentru Nicușor Dan”, precizează acesta.

„În București, cursa politică e foarte asemănătoare cu cea din perioada 2000, competiția dintre Sorin Oprescu și Traian Băsescu. Și spun asta pentru că publicul e indecis, avem circa 200.000 de votanți pentru Gabriela Firea, 200.000 de votanți pentru Nicușor Dan. Ceilalți competitori nu contează. Nici măcar Traian Băsescu, s-ar putea însă să-și fi tras un pic partidul, dar atât.

Mandatul lui Firea e jenant, există un grad mare de insatisfacție față de activitatea primarului în exercițiu. Am mai văzut acest grad înalt de insatisfacție față de mandatul de primar în timpul lui Sorin Oprescu. În lupta pentru Primăria Bucureștiului, actualul edil Gabriela Firea și contracandidatul Nicușor Dan mizează, fiecare, pe circa 200.000 de alegători – nucleul dur. Ceilalți sunt nehotărâți”, precizează fondatorul IMAS.

Totodată, în opinia lui Alin Teodorescu, PSD va câștiga duminică 3 primării de sector, iar liberalii doar doar două.

Cred că Sectorul 1 va fi câștigat de PSD, de Dan Tudorache, la Sectorul 2, se pare că fostul liberal Cristian Popescu, prietenul lui Sebastian Ghiță, care a trecut la PSD, va câștiga. Nu știu la Sectorul 3. La Sectoarele 4 și 5, cred că vor câștiga liberalii. La Sectorul 5, Vanghelie și Piedone nu au nicio șansă, de altfel, nici nu știu ce caută să candideze Piedone în Sectorul 5. În general, foștii primari care dintr-un motiv sau altul au fost agățați de DNA nu mai au nicio șansă. Le-a trecut vremea. La Sectorul 6, cred că va câștiga pesedistul Mutu. Dar luați aceste estimări ca niște pronosticuri personale, nu s-au mai făcut cercetări serioase la sectoare de prin august“, mai spune acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *