Skip to content
Politică

PSD va cere postul de premier în coaliția cu PNL. Ce alte posturi cheie și-ar dori social-democrații

Inquam Photos/Octav Ganea

PSD va cere postul de prim-ministru și mai multe posturi cheie, într-o eventuală coaliție guvernamentală cu PNL. Potrivit informațiilor obținute de Digi24.ro, social-democrații ar intra la guvernare cu prima gardă a partidului, și ar dori să primească ministere cheie, precum MAI, unde este vehiculat ca posibil ministru fostul premier Mihai Tudose.

Având în vedere că sunt puse la bătaie și posturile de președinți ai Camerei Deputaților și Senatului, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-ar dori să ocupe locul eliberat prin demisia lui Ludovic Orban, mai spun sursele citate.

Calculele social-democraților arată că PNL, alături de UDMR, chiar dacă i-ar convinge pe cei de la USR să revină în Coaliție, nu ar avea voturi suficiente pentru a trece Guvernul prin Parlament, din cauza grupului de parlamentari controlați de Ludovic Orban, care nu mai susțin deciziile partidului, și, se pare, și din cauză că grupul minorităților naționale nu ar fi de acord să voteze un Executiv din care ar face parte USR.

Marcel Ciolacu: PSD îşi asumă, în această criză, să intre la guvernare

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la sediul PSD, că PSD îşi asumă în această criză intrarea la guvernare şi a precizat că discută cu toţi liderii politici care pot duce la ieşirea din această criză politică. El a făcut un apel către reprezentanţii partidelor parlamentare să aibă ”foarte mare grijă ce vorbesc în această perioadă”.

Liderul PSD a spus că a constatat că după încă zece zile de criză, anumiţi lideri politici au spus clar că nu pot trece prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care PSD îl spune de la începutul acestei crize.

Indiferent dacă este un guvern PNL, USR, PSD, România nu are nevoie, în acest moment, de un guvern minoritar”, a spus Ciolacu, prexcizând că ”toate scenariile rămân deschise”, iar ”întoarcerea la popor este cea mai corectă”.

Despre condiţiile pentru intrarea la guvernare, preşedintele PSD a spus că nu au condiţii şi nici nu au discutat.

Vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reţinere, indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane şi mi se pare corect să facem acest lucru”, a spus Ciolacu.

El a afirmat că nu are importanţă cine l-a sunt, şi că vorbeşte la telefon cu toţi liderii politici, care pot ajuta ieşirea din această criză”.

Fac o solicitare la toţi reprezentanţii partidelor parlamentare să avem foarte mare grijă ce vorbim în această perioadă, fiindcă cu toţii suntem responsabili de declaraţiile noastre”, a mai spus Ciolacu, el precizând că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Eu am certitudinea că în acest moment a realizat toată lumea că trebuie ăs ne întoarcem la adevăratele probleme ale românilor”, a mai declarat preşedintele PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *