Skip to content
Politică

PSD va veni cu o propunere pentru preşedintele ANRE la sfârşitul lunii, când va avea loc Consiliul Politic Naţional

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că la sfârşitul lunii august, când va avea loc un Consiliu Politic Naţional cât şi întâlniri cu grupurile parlamentare, PSD va veni cu o propunere pentru preşedintele ANRE, în contextul în care mandatul actualului preşedinte, Dumitru Chiriţă, expiră în luna octombrie.

Întrebat dacă PSD îl mai susţine pe actualul şef al ANRE, Dumitru Chiriţă, al cărui mandat expiră în luna octombrie, Marcel Ciolacu a spus: ”E posibil ca acum, la sfârşitul lunii august, când avem atât un Consiliu Politic Naţional cât şi întâlniri cu grupurile parlamentare, sunt ferm convins că vom veni cu o propunere din partea PSD pentru preşedinte la ANRE”.

Despre modul în care a gestionat Anre criza energiei, Ciolacu a afirmat că ”ANRE trebuia să transmită mai clar”.

”Am înţeles că a transmis către Guvern, nu are în atribuţii să facă legislaţia în domeniu, are în atribuţii să pună în aplicare. Oricum, şi lor după ce se dau actele normative, le trebuie 30 de zile să vină cu reglementările şi modificările pe legislaţia secundară. (…) Ceea ce este important, pentru populaţie, nu se va scumpi energia, va rămâne 0.68 şi 0.8”, a mai spus Ciolacu.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în Guvernul Ponta, este prima opţiune a conducerii PSD pentru şefia ANRE, susţin surse politice pentru News.ro. Actualul preşedinte al instituţiei, Dumitru Chiriţă, ajunge la final de mandat în luna octombrie şi nu mai este susţinut de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Preşedintele Senatului, liberala Alina Gorghiu, a lansat un atac dur la adresa Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ea afirmând că această instituţie a avut o tăcere „vinovată” şi „nejustificată” de la debutul crizei facturilor în acest domeniu.

”Se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţii Ştiţi, e foarte simplu tu, ca instituţie de reglementare, să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei. Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliţia răspunde pentru stângăcii”, este de părere senatorul liberal.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *