Skip to content
Politică

PSD, victorie de parcurs privind incompatibilitatea și conflictul de interese

lugojinfo.ro

Partidul Social Democrat (PSD) a obținut miercuri o victorie de parcurs în legătură cu un proiect de lege vizând incompatibilitatea și conflictul de interese.

Mai precis, Comisia juridică a forului legislativ inferior a adoptat miercuri un amendament susţinut de către preşedintele comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu după 3 ani, relatează News.ro.

Amendamentul – adoptat cu votul majorităţii PSD-ALDE-UDMR – a fost formulat la un proiect al deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi prevede următoarele: „Faptele săvârşite de persoanele încadrate în categoriile prevăzute în art. 1 ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen general de 3 ani de la data săvârşirii lor în conformitate cu art 2517 din legea Codul civil”.

„Poate nu cunoaşteţi exact situaţia. De vreo 5-6 ani, anual, primesc sume enorme în plus cei de la ANI. Au softuri, au de toate necesare prin care în acest interval de trei ani pentru persoanele care depun anual declaraţii de avere să poată parcurge… Termenul de decădere general nu pentru infracțiuni, nu pentru altfel de încălcări ale obligaţiilor de serviciu, ci anumitor elemente generale”, a afirmat deputatul UDMR Marton Arpad.

În luna decembrie 2017, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, alături de alţi peste o sută de parlamentari social-democraţi, au înregistrat o iniţiativă legislativă potrivit căreia faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

„Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor”, se arată în propunerea de modificare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *