Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD vrea anticipate și se cere la guvernare: În situația de criză de acum, e nevoie de măsuri de stânga

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitată în studioul ”Puterea Știrilor”, deputata PSD Oana Florea susține că în acest moment, singurul partid capabil să guverneze România este PSD-ul. Social-democrata a explicat că cea mai bună soluție ar fi alegerile anticipate.

„E mult mai ușor să guvernezi când ai un suport parlamentar. În acest moment, PSD e singurul care mai vorbește despre ceea ce se întâmplă în țară. Am depus un proiect legislativ pentru ajutarea IMM-urilor care vor avea de plătit facturi foarte mari la energie și din start, oamenii aceia nu își vor mai permite să țină angajații respectivi, vor opri producția. Unde ne vom duce?!

Vorbind despre energie, gândul meu a mers la spitale, la căminele de bătrâni, de copii, pentru că ai au bugetat o sumă la începutul anului și nimeni nu s-a gândit că facturile vor exploda în felul ăsta. Mă gândesc dacă într-adevăr vor fi sprijiniți de autoritățile locale să poată trece iarna.

Gândiți-vă cât curent electric consumă un spital întreg. Toată aparatura, cantina și tot ce au ei se mișcă cu curent. Va fi o iarnă complicată pentru toată lumea. Noi facem tot ceea ce putem în Parlament: amendamente, depunem legi, le susținem, suntem destul de activi pe partea asta pentru că până la urmă, zona de dreapta vorbește de liberalizarea pieței, dar în momentul acesta în care se găsește România îți trebuie măsuri de stânga. Trebuie să protejezi populația. Că spune Uniunea Europeană să nu mărim salariul minim, dar nu, tu ai obligația să îți protejezi cetățenii și mărești salariul minim. Ești obligat să ajuți acei oameni măcar cu 200 de lei pe lună pentru că prețurile au crescut la tot: carburant, servicii, produse, energie.

Viața în sine s-a scumpit. Acel părinte care putea să îi ofere copilului o ieșire în oraș și să îi cumpere lucruri nu va mai putea la un moment dat pentru că va trebui să plătească facturi. Nu îți poți lăsa așa cetățenii, să te arunci în lupta asta politică, la vârful unui partid care azi e, mâine nu mai e la guvernare și să uiți de ce ești acolo. 

Tu de ce ocupi funcția aia ca șef al Guvernului când vezi că totul în jurul tău se destramă, când oamenii o duc rău. Țara gâfâie de probleme și tu ai o problemă cu Orban.

Nu a zis nimeni că nu vrea să preia guvernarea. Deocamdată, acest Guvern trebuie să plece într-o formă sau alta.

Noi avem o echipă de oameni pregătiți. Avem departamentele pe domeniile de specialitate care funcționează și care se ocupă. PSD-ul este un partid vechi, mare, cu resurse, organizat, disciplinat și care se poate organiza să preia guvernarea, dar lucrurile astea nu se fac peste noapte. 

Trebuie să vedem ce moțiune trece, în ce condiții, de dorit ar fi anticipatele.

La nivel de leadership se discută tot timpul care ar fi cea mai bună soluție, așteptăm ziua de 28 și după vom vedea. Sunt ședințe organizate la vârful partidului, unde discutăm cele mai bune opțiuni pe care le avem”, spune deputata.

De asemenea, social-democrata critică atitudinea premierului Florin Cîțu, despre care susține că din cauza acestuia România nu este pregătită de valul 4 al pandemiei de coronavirus.

„Pe lângă scumpirile și cu energia, avem această pandemie care ne-a cotropit. Ne-am întors de unde am plecat și cu toate astea îl vedem pe domnul Cîțu ca o floricică care vine și spune că nu ne-am pregătit bine de valul 4 și să vină să răspundă. Păi tu unde ai fost?! Nu tu ești șeful Guvernului, nu tu vorbeai de valul 4?!

Eu cred că nu trebuie să dai vina pe un minister pentru că lucrurile sunt legate. Tu la nivel de Guvern trebuie să ai o viziune unitară și să vorbești cu miniștrii tăi pentru a ajuta populația să treacă de această perioadă.

Noi toată vara n-am avut restricții, ne-am plimbat, după am avut acele spectacole cu mii de oameni și acum culegem ce am semănat”, conchide Oana Florea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *