Skip to content
Politică

PSD vrea eliminarea OUG prin care guvernul Orban a înghețat salariile demnitarilor și a reparat ”Ordonanța lăcomiei”

Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia economică și comisia de buget din Senat, ambele controlate de PSD, au respins ordonanța de urgență 1/2020, adică OUG prin care guvernul Orban a reparat multe dintre măsurile impuse de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici prin celebra OUG 114 din 2018, informează g4media.ro.

Astfel, Comisia economică (președinte Viorel Arcaș) și Comisia de buget (președinte Daniel Zamfir) au adoptat miercuri Raportul comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea OUG 1/2020, trimis către plenul Senatului. Camera Deputaților este camera decizională.

Context. Ordonanța de urgență 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre prevederile din OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, înghețarea punctului de amendă a fost înghețat la 145 de lei.

În plus, OUG adoptată de guvernul Orban a introdus și alte măsuri: încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiile pentru demnitari, înghețarea unor sporuri, suspendată plata pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *