PSD vrea prezidențiale cât mai repede, fiindcă se apropie nota de plată pentru pomenile lui Ciolacu

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

PSD și Marcel Ciolacu au interes maxim ca alegerile prezidențiale să fie în septembrie, înainte de a veni nota de plată pentru deciziile economice iresponsabile ale lui Ciolacu.

Comisia Europeană a emis de curând avertismente foarte dure privind politicile economice ale actualei guvernări. Raportul Comisiei Europene menționează că deficitul bugetar al României este mult mai mare decât cel asumat în urmă cu 6 luni, iar datoria publică a explodat. Există de asemenea întârzieri mari în implementarea PNRR, iar România riscă să piardă bani europeni fiindcă nu a făcut reformele la care s-a angajat.

În cursa pentru alegerile prezidențiale, Ciolacu a mizat totul pe măsuri populiste, pe tot felul de creșteri de cheltuieli bugetare fără nicio bază, în ideea că ele vor fi decontate spre sfârșitul anului. PSD vrea deci alegeri prezidențiale rapide, pentru a nu fi nevoit să vină în fața oamenilor și să explice ajustările economice necesare.

Practic, Marcel Ciolacu a deschis robinetul cheltuielilor publice pentru a-și alimenta propriul bazin electoral, fără să-i pese ce se va întâmpla în continuare. Surse din PSD spun că Ciolacu „a abandonat orice prudență bugetară. Pentru el, calculul e simplu: merge la prezidențiale în septembrie, speră să le câștige și pasează rezolvarea tuturor problemelor următorului guvern”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: