PSD vrea să decidă rezultatele prezidențialelor la masa verde!

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituțională a României a interzis candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, făcând un cadou așteptat și probabil și cerut, PSD-ului și lui Marcel Ciolacu.

Decizia Curții Constituționale a fost influențată masiv de foștii pesediști care sunt acum membri ai Curții – și în primul rând de Marian Enache, președintele CCR și fost parlamentar PSD timp de mai multe legislaturi.

Majoritatea analiștilor au apreciat deja că fără Diana Șoșoacă în cursa pentru Palatul Cotroceni, se creează pârtie pentru intrarea lui George Simion în turul al doilea, alături de Marcel Ciolacu. Ar fi o finală la care artizanul ei, după cum deja se afirmă în spațiul public, Viorel Hrebenciuc, a plănuit-o pentru PSD. Singura variantă în care Marcel Ciolacu ar putea visa că poate câștiga prezidențialele. Marcel Ciolacu și gruparea Hrebenciuc, mai spus analiștii, sunt dispuși, astfel, să riște cu această intervenție disperată la CCR, chiar și un val anti-sistem care ar crește masiv partidele extremiste în paralel și poate chiar o victorie a lui Simion la prezidențiale. Cel mai probabil însă acest gest va crește un val anti-PSD, asemănător perioadei apunerii lui Dragnea, și va reactiva publicul de dreapta, în special cel al PNL într-o manieră decisivă.

PSD s-a temut tot timpul de o finală prezidențială Ciolacu – Ciucă, având în vedere că din 2004 încoace fiecare candidat PSD a pierdut turul 2 în fața unui candidat al dreptei. Scopul PSD este de a preveni o repetare a unui tur 2 între stânga și dreapta. Pohta ce-a pohtit Viorel Hrebenciuc este, pe cât se pare, o finală asemănătoare celei din anul 2000, când s-au înfruntat Ion Iliescu și extremistul Corneliu Vadim Tudor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: