Skip to content
Politică

PSD vrea să-l oblige pe Iohannis să accepte miniștrii lui prin OUG

ProTV

Olguta Vasilescu, propusa de PSD pentru functia de ministru al Dezvoltarii, a declarat duminica seara, ca ar putea fi adoptata o ordonanta de urgenta care sa-i dea un termen presedintelui pentru numirea ministrilor propusi de catre premier.

Vasilescu a declarat ca legislatia este deficitara la acest capitol si Guvernul ar putea interveni prin OUG, avand in vedere refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de ministri facute de Viorica Dancila in mod repetat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, dupa sedintele partidului, ca PSD va mai astepta putin pentru a vedea daca presedintele Klaus Iohannis spune de ce nu doreste sa-i numeasca pe Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor si pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, iar in functie de raspunsul pe care il va da seful statului se va sfatui cu colegii din coalitie, cu premierul si cu ministrul Justitiei pentru a vedea care este cea mai buna cale de urmat, relatează Ziare.com

Premierul Viorica Dancila i-a solicitat la sfarsitul lunii ianuarie presedintelui Klaus Iohannis sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, afirmand ca Guvernul a respectat procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

„Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. In consecinta, ii solicit presedintelui Romaniei ca, in virtutea prerogativelor constitutionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor doua ministere sa se desfasoare cat mai eficient”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare de raspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind conditiile de legalitate in legatura cu propunerile de numire in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a Liei-Olguta Vasilescu si a lui Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al transporturilor.

Dancila a reiterat solicitarile de numire a celor doi in functii. De asemenea, a precizat ca a anexat toate inscrisurile necesare privind indeplinirea conditiilor de legalitate pentru cele doua nominalizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *