Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD vrea să se reformeze pe modelul finlandez. Victor Negrescu: Ne-am îndepărtat de mesajul pro-european

psnews.ro

După rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019, liderii PSD au început să vorbească despre nevoia reformării partidului. Invitat la ”Puterea Știrilor”, vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a declarat că în această perioadă au loc foarte multe discuții privind orientarea partidului, inclusiv cea ideologică”.

”Eu am lansat recent în spațiul public o propunere, de a opta pentru o social democrația modernă, europeană, pe un curent progresist care a dus la victorii importante în lume, iar ca o chestiune recentă putem vorbi de noul prim-ministru finlandez, o tânără de 34 de ani, un tip de model de social-democrație care a dus la o victorie importantă. Aceasta este direcția pe care trebuie să o urmeze acest partid, are nevoie de o reformă reală, nu de o dublă măsură, una spunem alta facem, ci să facem ceea ce spunem. E loc pentru toată lumea, dar trebuie să fim extrem de preciși pentru a recâștiga încrederea cetățenilor și a obține o victorie la alegerile locale și parlamentare de anul viitor”, a declarat vicepreședintele PSD.

Dincolo de controversele şi dezbaterile despre viitorul PSD, membrii au cu toţii acelaşi obiectiv, anume „reformarea şi regenerarea” partidului, care să devină o voce mai puternică şi mai credibilă, susține Negrescu.

PSD are nevoie de o nouă direcție ideologică, să ne asumăm că suntem de stânga, să avem un discurs pro-european, pentru că ne-am îndepărtat de acest tip de mesaj, ne-am concentrat pe alte direcții și s-a dovedit greșit pentru partidul care a dus România în UE și NATO. Acel Comitet Executiv, din care fac parte și liderii locali, trebuie să aibă o nouă conotație să fie mai reprezentativ, cu dezbateri publice, nu doar un loc unde apare o informație pe surse. Trebuie să avem un Birou Permanent Național cu oameni profesioniști, câte un vicepreședinte pe fiecare domeniu și cred că trebuie să-i punem în prim-planul politic pe liderii care sunt cei mai credibili, care au reputația cea mai bună, care sunt cunoscuți pentru pregătirea lor și care pot recâștiga încrederea cetățenilor și mai ales o identitate foarte importantă, și anume, că PSD a fost în trecut partidul profesioniștilor, experților și eu aș vrea să revenim către această direcție”, a declarat Victor Negrescu.

Cu două luni înainte de congres, vicepreședintele PSD a vorbit la ”Puterea Știrilor” și despre calitățile pe care ar trebui să le întrunească liderul partidului.

„În primul rând ne trebuie un lider care e capabil să asculte pe toată lumea, să țină partidul unit, să deschidă partidul către noi coaliții, noi alianțe, și să aducă alături de noi și sindicatele, patronatele, societatea civilă, pentru a ieși din izolare, chiar și din cea europeană, pentru că avem nevoie un lider care își asumă o direcție clară. Chiar dacă unii se vor supăra, trebuie ca partidul să știe încotro merge, cu o viziune foarte clară despre România și despre ce înseamnă stânga românească. Nu avem candidați anunțați, probabil că după sărbători vom ști exact, important este să avem o dezbatere reală în interiorul partidului și după congres să începem să lucrăm împreună, chiar dacă o dată cu alegerile interne vom avea tot felul de discuții, trebuie să ne concentrăm pe viitoarele alegeri electorale”, a mai spus vicepreședintele PSD, Victor Negrescu.

 

" "

1 comentariu la “PSD vrea să se reformeze pe modelul finlandez. Victor Negrescu: Ne-am îndepărtat de mesajul pro-european

  1. Negrescule esti doar un securist borat… Dati-va cu startul de drept, cantati-i in struna asa cum fac PeNeLeprele acum si nu o sa va mai voteze NIMENI in acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *