Skip to content
Societate

Psihiatrul Gabriel Diaconu:  Bogdan Drăghici era doar un pedofil complexat. Şi-a meritat soarta

Psihiatrul Gabriel Diaconu consideră că Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu maşina în Ambasada Rusiei în Bucureşti, după care a decedat, era doar „un pedofil complexat”.

Medicul povesteşte că l-a întâlnit pe Bogdan Drăghici în urmă cu câţiva ani, în studioul unei televiziuni: „Persoana respectivă este Bogdan Drăghici. Bogdan Drăghici este un prădător sexual, un violator de copii, o persoană care a fost acuzată, şi deunăzi condamnată, pentru aceste infracţiuni, la 15 ani de închisoare.

Bogdan Drăghici este un om pe care l-am întâlnit, acum mulţi ani, într-un studio de televiziune, într-o perioadă în care conducea un ONG numit T.A.T.A. care milita pentru ”drepturile taţilor”, respectiv care s-a luptat pentru ceea ce a sfârşit prin a se numi ”alienarea parentală”.

Aşa cum spuneam unei colege jurnalist adineauri, rareori am întâlnit o pesoană cu un arc biografic atât de pervers. Iar Drăghici, fără doar şi poate, este un lup în blană de oaie, care şi-a meritat soarta. Ce-i drept, moartea lui este o ultimă declaraţie de dispreţ faţă de justiţie, dovadă că Drăghici trăia cu sentimentul impunităţii, şi se considera deasupra braţului dreptăţii”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Psihiatrul Gabriel Diaconu a precizat că Drăghici a fost un monstru, doar „un prădător sexual, un violator de copii”, care n-are nicio legătură cu conflictul din Ucraina. „Nu merită nici atenţie şi nici compasiune pentru felul în care a murit”, a mai spus Diaconu.

N-are a face nimic povestea acestui psihopat nici cu conflictul din Ucraina, nici cu lupta pentru libertate a ucrainenilor, iar numele lui n-ar trebui menţionat în legătură cu ce trăieşte acest popor în ultima vreme.

În fapt, în fantezia lui megalomaniacală, Drăghici se vedea un ”deschizător de drumuri”, câtă vreme în realitate – şi el ştia asta – nu era decât un pedofil complexat, un consumator de pornografie infantilă, un monstru. Dar un monstru căruia-i plăcea adulaţia, popularitatea, îi plăcea să fie relevant respectiv în centrul atenţiei.

Nu merită nicio atenţie. Nu merită nici măcar compasiune pentru felul în care a murit.

Fiecare violator de copil ar trebui să-şi întoarcă faţa şi să plângă, iar numele lui ar trebui şters din memoria colectivă. Pentru că una e să ai o boală psihică, oricare ar fi ea, alta e să victimizezi o altă fiinţă umană. Iar când acea fiinţă este copil, şi nu are abilitatea de-a se apăra, este cu atât mai odios”, continuă Gabriel Diaconu.

Psihiatria, psihologia nu trebuie vreodată să ofere alibi agresorilor. Da, putem explica multe comportamente deviante, şi să găsim raţionalul în iraţional. Cum e şi cazul Drăghici. Dar la niciun moment nu vom scoate din culpă, sau îi vom netezi biografia, unui criminal, sau prădător sexual – cum e cazul aici.

E unul din rarele momente când eu, altfel medic, ateu şi de obicei înţelegător cu mare parte a umanităţii, îmi doresc să existe viaţă după moarte. Pentru că, măcar pe lumea cealaltă, într-un iad personal, acest individ ar primi ceea ce merită”, a mai scris psihiatrul.

1 comentariu la “Psihiatrul Gabriel Diaconu:  Bogdan Drăghici era doar un pedofil complexat. Şi-a meritat soarta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *