Skip to content
Societate

Psihologul Daniel David, despre cei care neagă existența virusului: Avem o problemă cu analfabetismul funcțional

danieldavidubb.wordpress.com

„Avem o problemă cu alfabetizarea științifică. Avem o problemă cu analfabetismul funcțional uriaș și avem o problemă cu neîncrederea între noi, și între noi și instituții”, spune psihologul Daniel David într-un interviu pentru RFI.ro, despre motivele pentru care mulți români neagă existența virusului și cred în teorii conspiraționiste.

”Copiii în școală nu fac suficientă biologie, nu se uită suficient la microscop. Nu mai fac suficientă știință. Și toți ajungem să credem în tot felul de energii misterioase ale universului și în abordări holistice care vindecă nu numai mintea, ci și sufletul. E o mare problemă”, spune David.

Redăm un fragment din interviul cu Daniel David:

”Avem o problemă cu alfabetizarea științifică. Avem o problemă cu analfabetismul funcțional uriaș și avem o problemă cu neîncrederea între noi, și între noi și instituții. Combinând acești trei factori se generează un cocktail periculos care distruge o abordare rațională, științifică în lumea de astăzi pe care pot să înflorească teoriile conspirației. Aici este problema. Copiii în școală nu fac suficientă biologie, nu se uită suficient la microscop. Nu mai fac suficientă știință. Și toți ajungem să credem în tot felul de energii misteriose ale universului și în abordări holistice care vindecă nu numai mintea, ci și sufletul. E o mare problemă”.

 

1 comentariu la “Psihologul Daniel David, despre cei care neagă existența virusului: Avem o problemă cu analfabetismul funcțional

  1. Romanii sunt un popor de CRESTINI care merg la biserica asculta povete , invataturi si chiar recomandari bisericesti care pot considerate reguli.Pentru toti ar fi fost foarte usor daca le INTELEGEAU e puteau aplica si ca reguli de comportament in societate !Dar ei merg la biserica DEGEABA pentru ca,dupa slujba ei NU MAI RESPECTA NIMIC!!
    In continuare ei merg la biserica si de fiecare data TRANTESC POARTA BISERICII dupa EI,ATAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *