Skip to content
Economie Societate

PSNews organizează conferința Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul Securității Naționale a României

Vineri, 15 martie 2019, va avea loc, în organizarea PSNews, conferința ”Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul Securității Naționale a României”, găzduită de Universitatea Politehnică București.

Dependența Uniunii Europene (și a țărilor membre) de importurile de energie, în special de petrol și gaze, reprezintă principala îngrijorare în ceea ce privește securitatea ofertei de energie a Uniunii.

Zăcămintele din Marea Neagră ascund rezerve extrem de importante, evaluate la aproximativ 200 de miliarde de metri cubi în acest moment, doar pe zonele unde s-au făcut lucrări de explorare.

Nevoia de energie din import a României a fost de numai 7,2 milioane de tone, echivalent în petrol.

Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre situate în largul Mării Negre, cunoscută și ca ”Legea off-shore”, este, cu siguranță, unul dintre subiectele fierbinți ale momentului.

PSNews organizează Conferința Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul Securității Naționale a României. Teza acesteia pornește de la postulatul că securitatea energetică a Uniunii Europene este la fel de puternică sau de slabă precum securitatea energetică a fiecărui stat național, tema Securității Uniunii Europene fiind analizată pornind de la Securitatea Națională a României din care securitatea energetică este parte, iar resursele energetice de la Marea Neagră reprezintă un element major.

Dezbaterile conferinței încep la ora 10:00 și vor fi repartizate în două secțiuni: Securitatea ofertei de energie, în cadrul căreia vor vorbi  Bogdan Nicolae BADEA, Presedinte Directorat, Hidroelectrica S.A, Constantin Adrian VOLINTIRU-CEO, SNGN ROMGAZ S.A. și Claudiu Dumbrăveanu, Director General, ANRE, respectiv Securitatea cererii de energie, vorbitori Virgil Popescu, Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputatilor– Vicepreşedinte, Lucian Bode, Comisia pentru transporturi şi infrastructură – Preşedinte,  Remuz Borza, Deputat.

 

Conferința ”Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul Securității Naționale a României”, organizată de PSnews.ro, partner principal Hidroelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *