Skip to content
Politică

PSNEWS.RO îi solicită DEMISIA lui Petre Daea după incalificabila declarație despre Holocaust

gandul.info
" "

Redacția PSNEWS.RO îi solicită DEMISIA lui Petre Daea din funcția de ministru al Agriculturii după incalificabila declarație a guvernantului despre Holocaust.

Amintim cum miercuri seară Daea a comparat uciderea porcilor bolnavi de pestă africană cu activitatea de exterminare derulată de către naziști în lagărul de la Auschwitz.

" "
" "

DETALII AICI: UPDATE Reacția ministrului / Daea, comparație șocantă cu Holocaustul. I se cere DEMISIA

„Se incinerează, cu condițiile de mediu, cu medicii acolo, este o muncă extraordinară. Gândiți-vă că sunt efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă și se pun pe foc. Să știţi că acolo ESTE CA LA AUSCHWITZ, domn’e. Procedura este făcută de medicii veterinari, care sunt la limita rezistenţei psihice pentru că să stai cu 2.000-3.000 mii de porci pe zi să-i omori este o situaţie greu de explicat”, a afirmat demnitarul la Antena 3.

Spusele lui Petre Daea sunt cu atât mai grave, cu cât el, practic, nu i-a compătimit pe evreii și pe oamenii de celelalte etnii (romi, polonezi etc.) omorâți în lagărul de la Auschwitz, ci pe cei care erau nevoiți să îi căsăpească pe acei oameni. DECI PE TORȚIONARI! Ministrul i-a căinat nici mai mult, nici mai puțin decât pe călăii de la Auschwitz, nu pe victime.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Petre Daea face parte dintr-un partid de stânga, care – cel puțin teoretic – se opune ideii de extremă dreaptă (condamnând implicit ororile nazismului). Practic, asistăm la o tăcere asurzitoare din partea PSD, niciunul dintre liderii formațiunii politice neieșind la rampă după ceea ce a scos pe gură șeful de la Agricultură. În schimb, am văzut-o ieri (miercuri) pe Viorica Dăncilă făcând o gafă de proporții, una de natură să strice grav relațiile României cu statele din Balcani: premierul a încurcat capitala Muntenegrului cu așa-zisa capitală a autoproclamatului stat Kosovo, nerecunoscut de către România.

A SE VEDEA: O nouă zi, o nouă gafă: Dăncilă iar a dat-o-n bară (VIDEO)

Nici pe Liviu Dragnea nu l-am auzit să ia atitudine împotriva lui Petre Daea, în ciuda faptului că președintele PSD a făcut până acum numeroase eforturi în sensul strângerii relațiilor dintre România și Israel. Același Dragnea acum tace-n tufă, sperând că subiectul va trece și că lumea va uita. Și să nu uităm: oricât l-ar înjura Dragnea pe Victor Ponta acum pe diverse teme, Ponta măcar a avut bunul-simț să îl înlocuiască pe Dan Șova din funcția de purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat pe 7 martie 2012, după ce cu două zile înainte Șova afirmase că „pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit şi asta se datorează lui Antonescu”. Mai mult: Ponta l-a trimis pe Șova la Muzeul Holocaustului din Washington, pentru ca senatorul să vadă „cu ochii lui” dimensiunea atrocităților comise de naziști împotriva evreilor. Și atenție: PSD se afla în opoziție în acel moment! Deci dacă liderul unei formațiuni de opoziție a avut bunul-simț să își sancționeze un subordonat pentru că acesta dăduse cu nuca-n perete, cu atât mai mult trebuie ca șeful principalului partid de guvernământ să ia măsuri. Altminteri, România riscă să fie arătată cu degetul nu doar pentru starea dezastruoasă a drumurilor și spitalelor, pentru faptul că este țara cu cea mai mare emigrație pe timp de pace (locul 2 mondial, după Siria) și pentru alte statistici ale rușinii, ci și pentru faptul că are un extremist în Guvern.

PSnews.ro încheie, reluând îndemnul adresat ministrului Petre Daea, de a demisiona și de a salva măcar acum, în ultima clipă și în nume personal, onoarea unui guvern la conducerea căruia insistă să rămână un om care riscă să arunce România în mijlocul unui scandal cu vecinii din Balcani. Acum, declarațiile altui membru al Executivului sunt de natură a antrena România în alt scandal – de data aceasta cu Israelul, țară cu care conducătorii autohtoni au menținut relații bune încă de la înființarea ei, în 1948.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *