Skip to content
Politică

PSRO cere 6% din PIB pentru Educație și Sănătate: „Vremea reparațiilor morale, dar parțiale, a trecut”

Partidul Social Românesc (PSRO), formaţiune condusă de către senatorul Mircea Geoană, cere alocarea a 6% din PIB pentru Educație și Sănătate.

„Problemele din Educație, ca și cele din Sănătate, nu mai pot fi rezolvate prin lungul șir de negocieri salariale care nu aduc de cele mai multe ori nimic nou pentru cei care activează în cele două sisteme. Vremea reparațiilor morale, dar parțiale, a trecut, iar Partidul Social Românesc cere soluții imediate pentru oamenii care se ocupă de sănătatea și educația noastră și a copiilor noștri. O majorare salarială nu va reuși să producă  efectele dorite dacă nu vom lucra înspre crearea unui cadru mai amplu, către o reformă adevărată  și de durată în Educație și Sănătate. Ambele domenii, vitale pentru orice societate funcțională, primesc prea puțini bani de la bugetul de stat”, transmit cei de la PSRO într-un comunicat remis, miercuri, PSnews.ro.

În acest context, Mircea Geoană (președintele PSRO) a declarat: Dacă nu vom aloca 6% din PIB pentru Educație și Sănătate nu vom reuși o reconstrucție sistemică reală. Rezolvarea inechităților salariale este, într-adevăr, o prioritate. În plus, creșterea salariilor trebuie să se facă pe criterii de performanță, iar impozitarea să fie diferențiată. România riscă să se blocheze înaintea Bacalaureatului, ca în fiecare an, dar și  celor două examene cruciale electorale din următoarele luni. Problema e că ne-am învățat să propunem o permanentă reformă a jumătăților de măsură. Statul român este obligat să asigure accesul la învățământ și sănătate, dar și să îi recompenseze pe cei care ni-l facilitează.

„Partidul Social Românesc consideră că la fel de importantă este reevaluarea angajaților din celor două domenii, motivarea celor care fac performanță și atragerea tinerilor care să asigure tranziția către un sistem bazat exclusiv pe criterii de performanță. Educația este singura șansă ca România să devină o țară dezvoltată și competitivă”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *