Publicitatea online la medicamentele fără prescripție medicală va fi avizată de Agenția Medicamentului

medicamente
Sursa foto: Pixabay

Reclamele pentru medicamentele care se vând fără prescripție vor fi distribuite şi pe rețelele de socializare. Astfel vor putea fi combătute informațiile contradictorii şi de multe ori incorecte care apar pe platformele online.

Producătorii şi Agenţia Medicamentului vor să reglementeze modul în care se poate face reclamă pentru astfel de produse pe social media, tocmai ca să elimine conţinutul eronat.

În clasamentul celor mai bine vândute medicamente fără prescripţie se numără analgezicele, medicamentele de răceală, gripă şi tuse, cele pentru afecţiuni digestive şi hepatoprotectoarele. Pentru că informaţia, nu întotdeauna cea corectă, e la un click distanţă, este necesară reglementarea modului în care se face reclamă la medicamente.

Diana Mereu, director executiv Asociația Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripție: Trebuie să ne asigurăm că informația care apare pe internet este una avizată și corectă, astfel încât publicul să fie cât mai responsabil. Materialele avizate în prealabil de către Agenția Națională a Medicamentului (ANM) sunt cele care se vor regăsi în online, asta însemnând că toată informația va fi una corectă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL