Punte educațională, proiect al DRRM. Participă zeci de tineri din România și R.Moldova

Sursa foto: Adrian Dupu

Tinerii din județul Maramureș, dar și din trei raioane ale R.Moldova, participă în aceste zile la „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”. Cu un mesaj de salut către participanți a venit și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu.

La invitația domnului Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, am participat la Șuior, Baia Sprie la deschiderea “Taberei de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”. Tabăra este destinată olimpicilor din cele trei raioane din Republica Moldova și din Maramureș și profesorilor acestora”, a scris Adrian Dupu.

Adrian Dupu a precizat că, în total, 52 de participanți vor putea, timp de o săptămână, să descopere frumusețile maramureșene, dar și să se cunoască și să lege noi prietenii.

«Punte educațională», așa cum este denumit, este un proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, la inițiativa Consiliului Județean Maramureș, în urma unei bune colaborări cu raioanele din Republica Moldova (Hîncești-Strășeni-Ungheni). În ultimii doi ani, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, am prioritizat domeniul educației și am finanțat numeroase proiecte destinate elevilor și studenților din stânga Prutului”, a adăugat secretarul de stat al DRRM.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: