Skip to content
Politică

Pupilul lui Boagiu, mărul discordiei în PNL: culisele deciziei care a stârnit zâzanie printre liberali DOCUMENT

Biroul Executiv Naţional al PNL a decis, în şedinţa de miercuri, „opoziţie totală” faţă de PSD în administraţia din Bucureşti, consilierii generali liberali urmând să nu participe nici la votul pentru demiterea viceprimarului Aurelian Bădulescu, nici la cel privind desemnarea unui nou viceprimar al Capitalei, așa cum se poate vedea și în documentul de mai jos:

Lucru care s-a și întâmplat, motiv pentru care Aurelian Bădulescu a primit o mare susținere: dintre cei 39 de consilieri generali care au participat la vot, 28 dintre aceștia au votat să rămână în funcție, doar 9 au votat să fie demis, iar 2 voturi au fost anulate.

Hazem Kansou, pupilul Ancăi Boagiu(fost ministru al Transporturilor,), în cărți pentru funcția de viceprimar

PSnews.ro vă prezintă, însă, în cele ce urmează, culisele deciziei surprinzătoare luate nu mai devreme de miercuri dimineață de liberali.

Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că peste capul lui Cristian Bușoi și fără știrea lui Ludovic Orban, PNL Bucuresti decisese marți seară să nu îl susțină pe Bădulescu și să vină chiar cu o propunere de înlocuire a sa în persoana lui Hazem Kansou, unul dintre consilierii generali ai PNL, fost candidat PDL în 2014 la europarlamentare, dar pe un loc neeligibil (40). Propunerea ar fi venit, potrivit surselor noastre, din partea lui Alexandru Nazare, prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti.

La auzul acestei vești, Ludovic Orban și Cristian Bușoi (cel care se află în aceste zile la Bruxelles) au avut o reacție tranșantă. Liderul PNL le-a transmis consilierilor generali ai PNL că vor fi excluşi din partid dacă vor vota un viceprimar liberal în administraţia Firea. Ieșirea lui Ludovic Orban a stârnit, însă, și reacții aprinse. Sursele noastre susțin că printre ”supărați” s-a aflat și Florin Cîțu, care i-a anunțat pe liberali că el nu va mai candida la Primăria Capitalei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *