Skip to content
Politică

„Pupu de la UPU” candidează pentru președinția Colegiului Medicilor din România

„Pupu de la UPU” candidează pentru președinția Colegiului Medicilor din România

Deputatul Tudor Ciuhodaru, poreclit „Pupu de la UPU”, și-a anunțat candidatura la președinția Colegiului Medicilor din România (CMR), adăugând că dorește condiții de muncă adecvate pentru medici, salarizare corespunzătoare și desființarea „feudelor baronilor din sănătate”.

„Propun să acționăm împreună pentru bunăstarea acestei profesii. Asta înseamnă trei lucruri clare: condiții de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare și desființarea feudelor baronilor din sănătate. Drumul înainte va fi lung. Urcușul va fi greu. S-ar putea să nu ajungem repede la capăt. Numai solidari putem trece cu bine peste ceea ce va urma”, le-a transmis Ciuhodaru medicilor, printr-o postare pe blogul său.

El a adăugat că accentul trebuie pus pe drepturile medicilor, astfel încât aceștia să fie respectați de guvernanți.

„E momentul ca această organizație să fie mai mult decât alt încasator de taxe sau un instrument coercitiv. E momentul ca cel care o conduce să lupte pentru tine. E momentul să alegi pe cineva care a dovedit că știe, poate și vrea să te reprezinte”, a subliniat deputatul.

Tudor Ciuhodaru a declaratcă nu ar fi luat decizia de a candida dacă nu ar fi avut susținerea colegilor și dacă nu i s-ar fi cerut acest lucru. El a precizat că „feudele baronilor din sănătate” reprezintă „sistemul împământenit, sistemul în care există oameni care conduc de 20 de ani, iar rezultatele nu se văd, sistemul în care se împiedică promovarea celor care sunt cu adevărat valoroși în sistemul medical, locul în care nu poți promova dacă nu ai avizul seniorului”, potrivit Agerpres.

El a reamintit că a depus un proiect de lege prin care salariile medicilor să fie egale cu ale demnitarilor. Ciuhodaru a atras atenția și asupra faptului că va fi prima dată când conducerea CMR va fi aleasă de către toți membrii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *