Skip to content
Sănătate

Purtarea măştilor de protecţie, obligatorie şi în Bacău, care devine astfel al şaptelea judeţ din România care aplică această regulă

Inquam Photos / Alexandru Nicodim

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie începând de marţi şi în Bacău. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Potrivit Prefecturii Bacău, decizia a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi va intra în vigoare de marţi. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită, scrie digi24.ro.

Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, a declarat prefectul Liviu Miroşeanu.

Judeţul Bacău devine astfel al şaptelea judeţ din România care aplică această regulă. Masca este obligatorie în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *