Purtătoarea de cuvânt a guvernului francez a fost agresată în timpul unei acţiuni electorale

Politie franceza
Sursa foto: Pixabay

Aproximativ 30.000 de poliţişti vor fi desfăşuraţi în Franţa duminică seara, pentru a evita eventuale tulburări şi probleme după turul doi – cu miză mare – al alegerilor parlamentare, anunţul Parisului de joi fiind făcut în condiţiile în care doi candidaţi, între care purtătoarea de cuvânt a guvernului, Prisca Thevenot, au declarat că au fost victime ale unor atacuri în timpul campaniei, relatează Reuters.

Al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, care va avea loc duminică, va determina dacă Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, va obţine pentru prima dată o majoritate parlamentară absolută şi va forma următorul guvern în Franţa, a doua economie ca mărime din zona euro.

Campania a fost marcată de tensiuni politice, dar şi de unele violenţe, iar purtătoarea de cuvânt a guvernului, Prisca Thevenot, a declarat că ea şi membri ai echipei sale au fost atacaţi de un mic grup de tineri, miercuri seara, în timp ce lipeau afişe electorale. Thevenot însăşi nu a fost rănită, dar adjuncta sa şi un activist de partid au fost răniţi de grupul neidentificat de aproximativ 10 tineri care vandalizau afişele electorale, a declarat Thevenot pentru ziarul Le Parisien.

Prisca Thevenot, în vârstă de 39 de ani, este candidată pentru realegerea ei ca deputat în circumscripţia Hauts-de-Seine. Politiciana, adjuncta sa Virginie Lanlo, în vârstă de 56 de ani, şi un activist în vârstă de 28 de ani care o însoţea spun că au fost vizaţi de mai mulţi indivizi. Incidentul a avut loc miercuri seara la Meudon, în departamentul Hauts-de-Seine, şi a provocat de atunci un număr mare de reacţii în lumea politică franceză.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: