Skip to content
București

Purtător de cuvânt al Jandarmeriei București: Avem capacitatea gestionării tuturor acestor evenimente

IGJR are capacitatea şi experienţa pentru a gestiona evenimentele care se vor desfăşura sâmbătă în Bucureşti, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, maiorul Georgian Enache, precizând că se va putea acţiona „corespunzător, indiferent de situaţiile care ar putea apărea”.

„Avem capacitatea şi experienţa necesară gestionării tuturor acestor evenimente. Suntem obişnuiţi, în Capitală cel puţin, cu desfăşurarea unor evenimente de amploare, chiar şi concomitent, aşa cum sunt cele de astăzi. Avem o dimensionare a dispozitivelor adaptată la cerinţele acestor evenimente şi putem acţiona corespunzător, indiferent de situaţiile care ar putea apărea”, a declarat Georgian Enache, sâmbătă, la sediul IGJR, potrivit agerpres.ro. El a reamintit regulile pe care trebuie să le respecte organizatorii adunărilor publice, respectiv să asigure un dispozitiv propriu de ordine, să delimiteze spaţiul de desfăşurare, să ia măsuri pentru limitarea spaţiului de circulaţie ocupat şi pentru ca părăsirea locurilor de desfăşurare să se facă de îndată după ora limită stabilită. De asemenea, trebuie să interzică participarea la evenimente cu obiecte care pot pune în pericol siguranţa oamenilor.

În ceea ce îi priveşte pe participanţii la adunări publice, Georgian Enache a spus că aceştia trebuie să respecte recomandările pe care le fac organizatorii şi forţele de ordine şi trebuie să părăsească locul de desfăşurare atunci când au fost avertizaţi în acest sens.

„Este interzis (…) ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul participanţilor cu scopul de a tulbura buna desfăşurare”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *