Skip to content
Politică Video

Purtătorul de cuvânt al BOR, concluzii dure după referendum: implicarea PSD-ALDE, cauză a absenteismului EXCLUSIV

basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și rezultatul votului privind referendumul pentru familie. Amintim că 91,56% dintre cei care au participat la referendum au votat pentru familia formată din bărbat și femeie, în vreme ce voturile împotrivă au reprezentat 6,47%. Potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Central (BEC), prezența a fost de 21,1%, referendumul neîntrunind condițiile de validare.

În acest context, chestionat dacă la eșecul referendumului a contribuit și implicarea în campanie a PSD-ALDE, partide ale căror măsuri au stârnit controverse în ultima perioadă, Vasile Bănescu a răspuns afirmativ.

Da. Cred că da, evident. Erodarea unor partide la guvernare, atragerea lor într-o zonă a dezbaterilor publice care le sunt, în general, total nefavorabile, asocierea referendumului, care cum spuneam și data trecută, trebuia organizat de cineva…Un referendum nu poate fi organizat din Ceruri, ci de autoritățile de pe pământ, politice, care au datoria să o facă. Dar, pe fondul acesta bine sesizat de dumneavoastră, de neîncredere, de dispreț, de detestare a unei zone din politicul românesc, asocierea referendumului cu această zonă a provocat reținerea foarte multor oameni de a veni la vot”, a declarat Vasile Bănescu la Puterea Știrilor.

Totodată, în cadrul emisiunii, Bănescu a atras atenția că au fost persoane care au vrut să profite de pe urma acestui referendum, pentru a-și creea o ”imagine publică ameliorată, de asocierea cu o temă curată”.

”Cei care și-au dorit asocierea cu el. O imagine publică ameliorată, de asocierea cu o temă curată precum, cea a referendumului. Toată lumea vorbește despre raportarea excesiv-politică, sau mai precis implicarea poate neinspirată în susținerea acestui referendum a unei persoane. Nu nominalizez pentru că sunt persoane publice și fie îi nominalizăm pe toți, fie pe nimeni”, a mai declarat Bănescu.

Urmăriți secvența video în intervalul 07:20-11:23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *