Skip to content
Video

Purtătorul de cuvânt al BOR, confruntat cu tema homosexualității: E o cădere morală și nimeni nu trebuie să se simtă lezat de asta! EXCLUSIV

PSNEWS.RO

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și atitudinea pe care Biserica Ortodoxă Română o are față de credincioșii apartenenți comunității homosexuale: îi ignoră sau îi tolerează?

Dacă i-ar ignora nu cred că este în ordine, persoanele care au o anumită orientare sexuală pot fi persoane care să adere, în mod nemijlocit, la participarea la servicii religioase. Homosexualitatea, în viziunea creștină, este fără îndoială un păcat, printre altele. Nu vorbim despre păcatul acesta la modul singular, dar în viziune creștină, homosexualitatea este un păcat. Diferența care trebuie operată cu necesitate este cea dintre păcat și persoană. Viziunea creștină este o viziune integratoare, adică Hristos ne cheamă pe toți și spune el <<Cei bolnavi au  nevoie de doctori, nu cei sănătoși>>. Din perspectivă morală toți suntem suferinzi, unii mai puțin, alții mai mult , e un grad de spiritualizare și în același timp de despiritualizare diferit în fiecare dintre noi. Persoanele acestea nu au fost niciodată rejectate de Biserica Ortodoxă, și din câte știu nici de celelalte biserici.

BOR și nu numai, din câte știu eu, este deschisă oricărui om, indiferent de orientarea lui. Spațiul bisericii este un spațiu al vindecării. (…) Homosexualitatea este o cădere morală și nimeni nu trebuie să se simtă lezat de asta. Eu însumi sunt căzut moral din anumite puncte de vedere. Nimeni dintre noi nu este fără de păcat. Dacă vorbim de aceste persoane, eu transmit un mesaj cât se poate de cald că aceste persoane nu trebuie jignite, nu trebuie ofensate de nimeni. Aceste referendum, le asigur pe aceste persoane, că nu este orientat împotriva lor, pentru că vorbim de instituția căsătoriei”, a declarat Vasile Bănescu.

Urmăriți secvența video în intervalul 13:50-18:57

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *