Skip to content
" "
Politică Video

Purtătorul de cuvânt al BOR dezvăluie ce conțineau ”pachetele-surpriză” date la sfințirea Catedralei Naționale EXCLUSIV

gandul.info

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Una din temele discutate a fost sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, eveniment ce a avut loc, duminică, 25 noiembrie. Astfel, întrebat ce conțineau pachetele-surpriză ce au fost înmânate celor prezenți, Vasile Bănescu a replicat:

”E mult spus pachete-surpriză. Au primit un dar fiecare dintre cei care, după efort îndelungat de câteva ore de așteptare în curtea Catedralei, au intrat în ea și au trecut prin Sfântul Altar, având posibilitatea să și cinstească la ieșirea din Altar moaștele Sfântului Apostol Andrei, o parte din mâna Sfântului Apostol Andrei, și de asemenea a Sfintei Mucenițe Ecaterina. La sfârșit au primit fiecare o mică machetă a Catedralei, o carte dedicată istoricului Catedralei și mă rog, alte câteva lucruri mici. Cele importante ca simbol sunt acestea. 

Nu s-a pus problema să se primească alimente la ieșirea din biserică, a fost împărțit ceai și au fost împărțite, evident, pachete cu mâncare celor care au așteptat în acele ore în curtea Catedralei și a fot foarte frig și la sfârșit au primit în curtea Catedralei, în locuri special amenajate, și astfel de daruri, dar asta era firesc”.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *