Skip to content
Video

Purtătorul de cuvânt al BOR, față-n față cu un subiect delicat: Chiar și așa, pot fi și ei în Biserică EXCLUSIV

Interviurile video PSnews.ro au continuat vineri, avându-l ca invitat pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Printre altele, Vasile Bănescu a discutat și tema căsătoriilor între persoanele de același sex.

”Din punct de vedere creștin, persoanele care au o asemenea opțiune, nu sunt respinse de Biserică. Biserica nu le judecă niciodată pe ele ca persoane, Biserica, însă, deploră o asemenea opțiune care contravine firescului. Cum se spune: Biserica nu condamnă niciodată pe omul care greșește, ci condamnă greșeala lui, condamnă păcatul. Păcatul este o ratare a scopului nostru ultim. Care este scopul ultim din punct de vedere creștin? Este drumul acesta ascenedent spre o asemănare din ce în ce mai mare cu Dumnezeu care ne-a creat, o rafinare a vieții noastre lăuntrice, o rafinare morală care se manifestă în relația cu ceilalți, o îmbunătățire a noastră înșine permanentă până la punctul final pe care în general nu îl atingem dar care este bine că e atât de sus pentru că ne ajută să păși cât mai sus, și care se numește ”sfințenia”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Mai mult, oficialul BOR a susținuținut că ”Homosexualitatea este un păcat, este o deviere morală și este dezavuată abolut de peste tot, în textele Sfintei Scripturi”.

”Păcatul apare ca deviere de la acest drum, ca ratare a destinației finale. Din acest punct de vedere, homosexualitatea, nu numai ea, ci și adulterul, presupune trădare în relația noastră cu ceilalți, înseamnă ratări, înseamnă devieri de la drumup pe care ar trebui să mergem. Homosexualitatea este un păcat, este o deviere morală. Este dezavuată abolut de peste tot, în textele Sfintei Scripturi. Din punct de vedere creștin, homosexualitatea, însă, poate fi tratată cu blândețe. Oamenii care au această opțiune pot veni spre preot, pot să se spovedească, pot fi și ei în Biserică, pot veni să se roage. Biserica nu închide ușa nimănui care are o asemenea opțiune dar bineînțeles că îndeamnă permanent la abandonarea unei asemenea opțiuni”, a conchis reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române

Secvența este disponibilă de la momentul 42:30 și până la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *