Skip to content
Politică Video

Purtătorul de cuvânt al BOR răspunde criticilor referendumului: Nu există un drept la căsătoria homosexuală! EXCLUSIV

psnews.ro

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și refrendumul pentru familie care va fi organizat în perioada 6-7 octombrie, despre care Vasile Bănescu susține că ”este pro-familie, dar nu este pentru redefinirea familiei, cum în mod eronat, sistematic, deliberat, manipulatoriu, a apărut ca versiune în spațiul public”.

Acest referendum, într-adevăr este pro-familie, dar nu este pentru redefinirea familiei, cum în mod eronat, sistematic, deliberat, manipulatoriu, a apărut ca versiune în spațiul public. Prin acest refrendum nu se urmărește, în niciun fel, vreo schimbare a noțiunii de familie, sau vreo modificare a drepturilor care există astăzi pentru toți cetățenii români. Acest referedum are ca finalitate pură explicitarea limpede a conținutului noțiunii de căsătorie. Căsătoria fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Această instituție venerabilă, perfect validă, fără niciun defect intrinsec, ca să spun așa. Este o instituție care, în jurul României, în spațiul european, a fost și este asaltată din punct de vedere ideologic, a declarat Vasile Bănescu la Puterea Știrilor.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a aținut să sublinieze referitor la căsătorie, că aceasta nu reprezintă un drept, astfel că ”într-o căsătorie intri prin vocație”.

”Referendumul acesta a devenit necesar pentru că instituția căsătoriei în anumite țări a fost modificată și este accesibilă și persoanelor de același sex. În 14 țări din Europa a fost protejat conținutul căsătoriei în varianta lui genuină și este rezervat unui bărbat și unei femei. În contextul actual al diversității, al traducerii în cheie ideologică, a așa ziselor drepturi pe care le revendică anumite minoritți, a apărut și așa zisul drept la căsătorie. Căsătoria nu reprezintă un drept, într-o căsătorie intri prin vocație. Sunt persoane care nu vor să se căsătorească, sunt persoane care au vocația celibatului, dar sunt persoane care doresc să se căsătorească pentru a întemeia o familie, cu perspectiva în cea mai largă majoritate de a avea copii ș.a.m.d”, a mai adăugat acesta.

Criticile la adresa refrendumulu vă asigur că nu se susțin

Întrebat dacă este pregătită România pentru acest referendum, Bănescu a replicat:

Sunt convins că da, din moment ce acest referendum a apărut în urma exprimării voinței a peste 3 milioane de oameni. Nu toată lumea a avut timp, însă, să voteze. (…) Criticile la adresa refrendumului, că nu ar fi democratic, că ar fi ofensator, că ar fi discriminatoriu, vă asigur că nu se susțin și putem vorbi oricând despre asta, pentru că finalitatea acestui referendum – dacă se va atinge -va fi doar limpezirea unei noțiuni a căsătoriei. Nu este orientat împotriva unei minorități, împotriva unui drept al cuiva. Nu există un drept la o căsătorie homosexuală, chiar nu se încalcă niciun drept. Cei care protestează împotriva acestui referendum în spațiul mediatic o fac din rațiuni pur ideologice(…) Boicotul este o probă de lipsă de onestitate. ”, a conchis acesta.

Urmăriți secvența video de la început și până la momentul 11:32

 

 

3 comentarii la “Purtătorul de cuvânt al BOR răspunde criticilor referendumului: Nu există un drept la căsătoria homosexuală! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *