Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin: Trotinetele şi bicicletele electrice vor trebui asigurate

Sursa foto: X

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat vineri că în şedinţa de Guvern a fost aprobat un proiect de lege care prevede că trotinetele electrice şi bicicletele electrice vor trebui obligatoriu asigurate. El a mai anunţat că plafonarea preţului la poliţele RCA pe anul 2024 se face pe 3 luni, nu 6 luni cum se anunţase iniţial în şedinţa de guvern anterioară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că singirul proiect de lege care s-a aflat pe agenda Executivului de vineri se referă la reaşezarea întregului ecosistem al asigurărilor obligatorii pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice, RCA-ul.

El a anunţat că, potrivit proiectului, vor intra sub obligaţia de asigurare şi vehiculele care conform legislaţiei naţionale nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării,  şi anume trotinetele electrice şi bicicletele electrice, care vor trebui obligatoriu asigurate.

”Există însă şi exceptări foarte bine justificate în acest proiect de lege şi anume nu va mai exista obligativitatea asigurării RC A pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulaţie şi a căror utilizare este interzisă. De asemenea, vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie. O altă excepţie de la obligativitatea de asigurare este cazul utilizării vehiculelor în cadrul evenimentelor şi activităţilor sportive cu motor, inclusiv a curselor şi competiţiilor, dar această exceptare se aplică numai în cazul în care organizatorul sau orice altă parte implicată în eveniment are încheiată o asigurare sau pune la dispoziţie o garanţie alternativă care acoperă eventualele prejudicii care ar fi intrat sub incidenţa unui RCA classic”, a spus Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a venit şi cu o rectificare faţă de o decizie luată joi, şi anume extinderea plafonării preţului la poliţele RCA pe anul 2024 începând cu 1 ianuarie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: