Clădirea școlii din Sibiu unde tavanul fals dintr-o clasă a căzut și a rănit patru copii a fost renovată în urmă cu 20 de ani. De atunci nu a mai verificat nimeni în ce stadiu este.
Gheorghe Banciu, directorul școlii: „Tavanul a căzut, e bucăti. Vă dați seama, din rigipsul ăla și profilele alea metalice n-a fost mare lucru”.
Corpul de clădire în care s-a produs incidentul a fost construit în 1936 și a fost renovat ultima oară în urmă cu 20 de ani.
Maria Greavu, primarul comunei Loamneș: „Absolut nimic nu prevestea că se poate întâmpla ceva. Înainte de acest incident cu o oră sau jumătate de oră au fost semnalate niște zgomote. În rest, în clasă nu era tavanul fisurat, nu era desprins, adică nu era nimic niciun semn care să îți dea de gândit”.
Constantin Dincă – purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu: „Zeița Fortuna a ajutat să nu fie un caz mai grav, cu probleme mai grave. Clădirea este o clădire solidă, puternică. Lucrările care s-au realizat acum 17-18 ani au fost aceste lucrări de modernizare a sălilor de clasă prin instalarea de tavane false, care din păcate au cedat”.
Şcoala Gimnazială Alămor nu a fost expertizată pentru a fi sau nu încadrată seismic. Din cele 33.000 de corpuri de clădiri destinate școlilor, 28.000 de clădiri în care elevii români învață, mănâncă sau sunt cazați nu sunt expertizate seismic.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News