Skip to content
Puterea Știrilor Video

Purtătorul de cuvânt al PNL cere mai multă responsabilitate din partea PSD: Domnul Ciolacu vorbește ca și cum ar fi în opoziție

colaj PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a reacționat la declarația lui Marcel Ciolacu, potrivit căruia prioritatea PSD este să ajute românii să-şi poată plăti facturile la energie, „nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agenţiile de rating”. Liberalul a precizat că declarația președintelui PSD seamănă cu cea a unui reprezentant al unui partid de opoziție și se înscrie în registrul partidelor care își doresc un capital electoral.

Totodată, Stroe a ținut să sublinieze că un rating prost acordat de instrumentele financiare externe înseamnă dobânzi mai mari și credite mai scumpe pentru România. Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al PNL a cerut mai multă responsabilitate din partea PSD.

„Mie, declarația domnului Ciolacu, îmi sună ca fiind declarația unui reprezentant al unui partid de opoziție. Sincer vă spun acest lucru. Și ca să lămurim opinia publică, dar și pe domnul Ciolacu – eu cred că dânsul știe acest lucru. Un rating prost acordat de aceste instrumente financiare externe înseamnă dobânzi mai mari și credite mai scumpe pentru România. 

Eu cred că domnul Ciolacu ar putea să poarte o discuție serioasă cu domnul ministru de Finanțe, pentru că fac amândoi parte din același partid, și să se lămurească, dacă există sustenabilitate bugetară pentru a finanța toate acele propuneri pe care el are. Sau poate nu. Altfel spus, să știți că am putea să vindem iluzii românilor, iar lucrul acesta nu este de dorit. Tot ceea ce transpunem ca și măsuri pentru a sprijini atât populația, cât și companiile, s-ar putea să se întoarcă împotriva noastră. De aceea, aș putea spune că trebuie să fim puțin mai responsabili. Eu știu că domnul Câciu, domnul prim-ministru Nicolae Ciucă și câțiva miniștri PSD au participat la o ședință pe tema măsurilor care se pot finanța de către buget pentru a traversa această perioadă și cred că lucrurile sunt bine stabilite acolo. D-asta spun, hai să o privim (n.r – declarația lui Marcel Ciolacu) în registrul acela în care un partid își dorește capital electoral. Atenție, nu supărăm pe nimeni.

Ratingurile acordate sunt foarte importante pentru dobânzile pe care le plătim la creditele contractate de România și chiar contează”, a declarat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

PSD a cerut urgentarea măsurilor pentru combaterea crizei energetice

Amintim că Marcel Ciolacu a afirmat miercuri seara că prioritatea PSD este să ajute românii să-şi poată plăti facturile la energie, „nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agenţiile de rating”.

„Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-şi poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agenţiile de rating. Eforturile noastre sunt de a avea suficienţi medici pentru a face faţă noului val pandemic, nu să inventăm certificate prin care doctorii sunt ameninţaţi – tocmai acum! – cu suspendarea din funcţie. Eforturile noastre sunt îndreptate pentru a avea spitale dotate şi capabile să-şi achite facturile la utilităţi, nu spitale cu porţi închise din cauza facturilor înzecite peste noapte. Prioritatea noastră este ACUM. Să luăm măsuri care să apere veniturile populaţiei acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024… pentru că atunci este an electoral!”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

Liderul social-democraţilor a adăugat că „e clar pentru toţi cei de bună-credinţă că, în faţa crizei provocate de liberalizarea haotică a pieţei energiei, făcută de partidele de dreapta, populaţia merită mai multe soluţii decât cele deja anunţate”.

„E nevoie de decizii mai curajoase, ţintite către cei vulnerabili, către pensionari şi familii monoparentale, dar şi către firmele româneşti. Românii sunt sătui de scuze şi motive care să mascheze luarea unor decizii. Şi un lucru este cert: trebuie luate urgent măsuri pentru a-i ajuta pe români!”, a concluzionat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *