Skip to content
Politică Societate

Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, numit director al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“

facebook denisa suta
" "

Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Denisa Şuţă, a fost numită în funcţia de director al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi” din municipiul Târgu-Jiu, care nu există decât pe hârtie.

Denisa Şuţă a fost numită în funcţie prin ordin al ministrului Culturii. Ultimul director al Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi a fost Valentin Chepeneag, şeful de cabinet al deputatului PSD, Mihai Weber, preşedintele organizaţiei judeţene, scrie adevarul.ro.

" "
" "

Este vorba de o perioadă de interimat. O să merg mâine la Ministerul Culturii pentru a semna Contractul de management. O să port discuţii cu conducerea Ministerului cu privire la proiectele pe care dorim să le implementăm, astfel încât această instituţie să fie cu adevărat funcţională“.

Numire contestată de PSD

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“ nu există în realitate. Sediul muzeului a fost stabilit, în anul 2017, în Casa ”Barbu Gănescu” din Târgu Jiu, imobil aflat pe lista monumentelor istorice, în care a fost cazat marele sculptor în perioada în care a lucrat la ridicarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“.

Instituţia nu există şi este o muncă de la zero. Este vorba doar de o legislaţie prin care se înfiinţează muzeul, dar trebuie să evaluez situaţia. Vom reuşi să facem din această instituţie una simbol cu care muniicpiul Târgu Jiu să se mândrească“, a mai adăugat Denisa Şuţă.

Numirea acesteia este contestată de conducerea PSD Gorj, care susţine că nu are competenţele necesare, pentru că nu a deţinut funcţii de conducere. Social-democraţii cer îndepărtarea ei din funcţie şi numirea unui specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *