Romașcanu spune că nu s-a discutat despre Rafila în Consiliul Politic Naţional al PSD

Sursă foto: Facebook/ Lucian N. Romascanu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat că nu s-a discutat despre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în şedinţa de vineri a Consiliului Politic Naţional, în condiţiile în care în spaţiul public i-a fost cerută demisia în urma anchetei realizate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Romaşcanu a precizat că, dacă se va dovedi că ancheta administrativă nu a fost desfăşurată în conformitate cu legea, vor fi luate măsuri.

Lucian Romaşcanu a fost întrebat, vineri, dacă în cadrul Consiliului Politic Naţional al PSD s-a discutat şi despre ministrul Alexandru Rafila.
”Nu s-a discutat. A fost o întâlnire politică. Sunt convins că, în funcţie de rezultatul anchetei administrative şi dacă în partea de Parchet şi Justiţie se va dovedi că ancheta administrativă nu a fost desfăşurată în conformitate cu legea şi cu aşteptările noastre, în general, se vor lua măsuri. Dar deocamdată aşteptăm aceste lucruri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.
El a fost întrebat ce înseamnă că se vor lua măsuri.
”Asta trebuie să vă spună domnul prim-ministru. A zis că nu va ezita să ceară demisii de sus şi până jos. Asta este ceea ce a spus domnul Ciolacu”, a precizat Romaşcanu.
El a adăugat că nu s-a discutat subiectul sănătate în cadrul Consiliului Politic Naţional.
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul ”Pantelimon” – unde doi medici au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de omor calificat cu premeditare în urma morţii unui pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut nejustificat doza de noradrenalină – trebuie să meargă la închisoare. Ciolacu a anunţat că, dacă vor rezulta culpe privind controalele medicale şi administrative, va cere demisii ”de sus şi până jos”. Totodată, el a solicitat politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: