Skip to content
Coronavirus

„Putem ajunge pe urmele Italiei. Populația nu mai crede în coronavirus!”. Disperarea unui medic primar de Terapie Intensivă

Inquam Photos / Alex Nicodim

În exclusivitate pentru PS News, Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, atrage atenția că numărul cazurilor de coronavirus din România va mai crește, iar una dintre cauze este chiar faptul că populația nu mai crede în această pandemie.

„Autoritățile acum vorbesc degeaba, orice se spune nu mai are niciun efect asupra populației. Oamenii nu au niciun fel de treabă, se comportă ca și cum virusul nu există”, spune medicul.

Radu Țincu susține că România „poate ajunge pe urmele Italiei”. „Nu o să ajungem probabil la amplitudinea valului din Italia, dar va fi rău”, a declarat acesta.

„Vor mai fi cazuri multe, din păcate. Va mai continua această creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus. Populația nu mai crede în pandemia de coronavirus. Autoritățile acum vorbesc degeaba, orice se spune nu mai are niciun efect asupra populației. Oamenii nu au niciun fel de treabă, se comportă ca și cum virusul nu există.

Putem ajunge pe urmele Italiei. Am și scris despre faptul că situația este în oglindă. Italia la început nu a instaurat nicio măsură și s-au îmbolnăvit prin transmitere intracomunitară și abia când au atins mii de cazuri pe zi au început să instaureze măsuri restrictive. În schimb, România a făcut invers, a instaurat măsuri restrictive, pandemia a fost ținută sub control, iar acum oamenii sunt în perioada de relaxare, în care se comportă ca și cum nimic nu se întâmplă. Nu o să ajungem probabil la amplitudinea valului din Italia, dar va fi rău.

E o vină colectivă. Pe de o parte, este vina cetățenilor care nu vor să respecte măsuri simple de protecție sanitară. Pe de altă parte, autoritățile, prin aceste conflicte politice și instituționale pe care le-au avut, nu au făcut altceva decât să alimenteze și mai mult acest grad de neîncredere a populației în pandemia de coronavirus. Din păcate, toate aceste elemente, teoriile conspirației, știrile false din online, conflictele politice, au avut o contribuție în creșterea gradului de neîncredere. Această accelerare a numărului de cazuri va avea un impact asupra sistemului de sănătate, pe de o parte, iar pe de altă parte va impact direct asupra pacienților bolanavi, atât a celor de COVID-19, cât și a celor care au alte boli”, a declarat medicul Radu Țincu.

Un nou record negativ în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 614 cazuri de îmbolnăviri. Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

DETALII AICI: Un nou RECORD NEGATIV în România: 614 cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *