Puterea Banilor – Cum alegem creditul potrivit

Că ne place sau nu, creditarea face parte din viața noastră și, mai devreme sau mai târziu, cu toții ajungem la ușa unei bănci, cerând o finanțare ori pentru îndeplinirea unui vis, ori ca să acoperim o nevoie, spune Adriana Armanu, în ediția de vineri, 13 octombrie a emisiunii Puterea Banilor.

La intrebarea la ce ar trebui să fim atenți atunci când accesăm un credit, Sebastian Piu, co-fondatorul platformei 123credit.ro vorbește despre echilibru, ca fiind primul criteriu de luat in seamă.

„Creditul potrivit este cel care îndeplinește echilibrul între capacitatea de a împrumuta, aceea de a susține rata și costul creditului, spune specialistul. E important să știm unde ne plasăm din punct de vedere demografic și financiar în relație cu banca astfel încât să obținem finanțarea cea mai potrivită pentru noi”, mai afirmă  invitatul Adrianei Armanu.

Iar aici sunt mai multe alternative pe care le putem lua în calcul.

„Putem alegem calea dificilă, respectiv să mergem din bancă în bancă, să adunăm multe oferte, și apoi să încercăm să răzbatem prin mulțimea de informații pe care le găsim acolo. O altă variantă este să apelăm la un broker de credit sau să accesăm o platformă cum este 123credit.ro. Aici, ca intr-un supermarket, găsim toate informațiile centralizate, putem compara ofertele, putem citi informații relevante”, afirmă specialistul.

Sfatul acestuia este să luăm legătura cu un broker de credite, un specialist care poate să clarifice lucrurile pe care nu le-am ințeles.

Ținând cont de toate acestea, poți obține creditul cel care ți se potrivește cel mai bine atunci când ai nevoie. Oricum, mai subliniază Sebastian Piu, este esențial să te informezi cât mai bine, inainte de a lua orice decizie.

Ediția de vineri, 13 octombrie, a emisiunii Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, este disponibilă aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: