Puterea Banilor – Relevanța datelor într-o afacere

În ediția de vineri, 27 octombrie, a emisiunii Puterea Banilor, Gina Petre, director adjunct Termene.ro, a vorbit despre importanța cifrelor pentru cei care pornesc sau vor să-și dezvolte afacerea, dar și despre teama că Inteligența artificială ne va înlocui la un moment dat.

„Datele sunt esențiale încă de la început, spune specialistul, chiar dacă pornesc o afacere sau o nouă linie de business într-o companie pe care o am deja. Un antreprenor care își dorește să lanseze un produs pe piață trebuie să își cunoască piața, clientul, concurența, cota de piață pe care o poate ținti. Iar când vorbim despre strategie de business, atunci m-aș uita cu atenție și aș face o analiză a pieței deja existente, aș observa oportunitățile din piață și aș calcula riscul”,  spune invitata Adrianei Armanu.

În ce privește modalitatea de a alege datele care ne sunt folositoare, Gina Petre  descrie platforma în care sunt reunite sute de mii de companii din România. Poți regăsi aici informații legate de situarea geografică, cifre de afaceri, număr de angajați și multe altele.

Cât despre nevoia de a stabili o strategie de risc, invitata Adrianei Armanu îi sfătuiește pe antreprenori să nu neglijeze date legate de stocuri, profituri, pierderi sau evoluția unei companii.

„In România, în momentul de față, creditorul principal nu sunt băncile, așa cum am tinde să credem, ci societățile comerciale. Ne credităm unii pe ceilalți și acordăm termene de plată astfel încât să ducem afacerea mai departe. Și atunci cum fac? Să-mi aleg un client? Cum fac să mă asigur că acel client rămâne în piață? Pot să-mi analizez clientul uitându-mă la o procedură de risc și am în platformă indicatori care mă pot ajuta pornind de la nota și capacitatea de plată, pornind de la riscul de insolvență, pornind de la limitele de credit. Sunt industrii în care trebuie să fiu atentă la stocuri, trebuie să fiu atentă la profit, la pierdere, la evoluția companiei, mai spune specialistul.”

Emisiunea Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, este disponibilă pe canalul nostru You Tube.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: