Puterea Banilor – Un business dedicat copiilor

Discutia de vineri, 20 octombrie, din cadrul emisiunii Puterea Banilor, pornește de ideea unei afaceri clădite datorită curajului și a încrederii în propriile viziuni, chiar dacă nu avea la bază un plan de business, așa cum se întâmplă de obicei.

Invitata Adrianei Armanu, Sofia Mihalache, psiholog și psihoterapeut, a simțit, la un moment dat, „cum îi suflă în față vântul schimbării”, după cum mărturisește.

Nu avea resurse suficiente pentru a pune bazele unei afaceri, dar a făcut altceva: a început să-și pună întrebări și să analizeze răspunsurile.

„Am început să sap un pic mai mult în interiorul meu, să îmi identific relația cu banii, ce convingeri aveam  despre bani, ce credeam despre aceștia, dacă ii merit… Cu timpul, am ajuns cumva la credința că am curaj și că merit ceva pentru mine.  Cu toate acstea, am constatat că aveam tot felul de convingeri limitative:  de exemplu, de ce eu să am în timp ce alții suferă… sau dacă alții nu au reușit, cu ce sunt eu mai presus de de decât alții să să reușesc?” enumeră Sofia seria de intrebări la capătul cărora și-a dat demisia și a pus bazele unui cabinet de psihologie.

Lucrurile nu s-au oprit insă aici. Curând, Sofia a  înființat primul centru din România al rețelei Smarty Kids, o platformă internațională care susține metode și cursuri de aritmetică mentală, educație financiară pentru copii și altele.

„Pentru mine, important era să fac ceva și pentru mine dar și pentru societate. Pentru că eu sunt un om, o ființă care locuiesc într-o societate și am datoria și responsabilitatea să-mi aduc aportul în această lume. Contribuția și intențiile mele au fost întotdeauna nu legate de bani și de câștiguri, ci faptul că imi doream să ajut la construcția unei lumi mai bune. Când am văzut reclama cu franciza care oferea cursuri de aritmetică mentală, m-au atras nu culorile, nu denumirea, ci ideea de aritmetică mentală. Dintotdeauna, de mică, m-a atras cultura asiatică”,  mai spune fondatoarea Smarty Kids.

Sofia cunoștea conceptul de aritmetică mentală, urmărise materiale cu copii care făceau calcule extraordinare folosind niște instrumente simple, nu calculatoare.

„Am simțit atunci că aceasta era calea mea, că totul se aranjase așa incât să văd reclama și să hotărăsc atunci, pe loc”, afirmă invitata ediției de vineri, 20 octombrie, a emisiunii realizate de Adriana Armanu.

Urmărește ediția completă pe canalul nostru You Tube.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: