Skip to content
Opinii & Analize

Puterea ciolanului PSD: abrambureala din Educație

marinela anghelus editorial

Ecaterina Andronescu se va cocoța din nou pe fotoliul de la Educație. Nu, nu e fake news. Ați auzit bine. Aceeași Ecaterina Andronescu, doamna ce nu contenea să condamne ineficiența guvernului Viorica Dăncilă și cerea ”un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști” va ocupa o poziție în Executivul despre care chiar ea, cu mânuța ei, scria că ”NU O REPREZINTĂ”.

Drept urmare, Ecaterina Andronescu nu numai că se va afla în componența unui Guvern despre care ea însăși spunea că este cel mai slab din istoria PSD-ului, dar va fi și ”ANGAJATA” Vioricăi Dăncilă, aceeași căreia doamna senator PSD îi cerea demisia în urmă cu câteva săptămâni. O situație puțin spus penibilă, dar care arată încă o dată ce înseamnă puterea ciolanului PSD.

Despre ceea ce o recomandă pe Andronescu pentru fotoliul de la Educație, nu o să vorbesc foarte mult pentru că activitatea dânsei în guvernele în care s-a regăsit, spune totul:

-a desființat în 2009 școlile de arte și meserii, decizie care a lovit puternic învățământul profesional românesc și care a făcut ca cel puțin 10% dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a să abandoneze școala.

-a propus în 2012 implementarea unui Bacalaureat profesional, pentru copiii care pică în fiecare an examenul de BAC, dar care să nu le dea dreptul acestor tineri să meargă la facultate.

– a modificat, în liniște totală, gradul de dificultate al subiectelor de la Bacalaureatul din 2013. Concret, subiectele au fost diferențiate, iar liceele tehnologice – cu cele mai slabe rezultate la BAC an de an – au primit subiecte mai ușoare decât ale celorlalte specializări la examenele de Română, Matematică, Fizică și Chimie.

– a dat lovituri decisive reformei educației promovate de Funeriu și Miclea în legea din 2011, când printr-o ordonanță de urgență promovată de Andronescu în ultimele zile ale mandatului din 2012, au fost eliminate din legea educației incompatibilitățile care priveau rectorii-parlamentari, au fost ridicate limitele fixate în lege privind numărul de studenți-doctoranzi pe care un profesor universitar îi poate avea.

Aceeași Ecaterina Andronescu, desființa în mod categoric încă de la sfârșitul lunii august că ar putea să accepte o ofertă a cuplului Dragnea-Dăncilă, susținând chiar că ”nu e de vânzare”.

”Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”, spunea Ecaterina Andronescu.

Și uite așa, azi, la aproape 3 luni aflăm că Ecaterina Andronescu s-a vândut, alăturându-se găștii care, așa cum chiar ea o spunea, nu numai că dă foc PSD-ului, dar dă foc unei țări întregi.

Azi, Ecaterina Andronescu este exemplul viu al puterii ciolanului PSD. Iar țara, în an de Centenar, se va duce înspre prăpastie, spre disperarea noastră.

CITIȚI ȘI: Game of Thrones de Teleorman. Scena II: Dragnea pregătește execuția asasinilor

Pentru necunoscători, las aici marele reproș cu care Ecaterina Andronescu surprindea întreaga opinie publică nu mai devreme de 14 august 2018

”SCRISOARE DESCHISĂ
S.O.S. PSD

Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc” țării și PSD-ului.
Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice.
Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții.
Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim.
Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi și realiști. Nu întâmplător am ajuns în această situație. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componența lor au făcut parte cei mai buni experți și profesioniști din țară.
Partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru.
Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă.
În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră.
Este momentul să ne trezim și să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredințat-o poporul: SĂ GUVERNĂM ȚARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie să facem urgent două lucruri:
1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern.
2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum.
Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României.
Dragi colegi PSD-iști de bună credință, bine intenționați, responsabili și iubitori de țară și de neam, ACUM este momentul testului nostru de maturitate!
Avem obligația și datoria să lăsăm copiilor și copiilor copiilor noștri o țară frumoasă, prosperă, sigură, democratică și puternică.
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Cu toată prețuirea,
Ecaterina Andronescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *