Skip to content
Puterea Știrilor Video

Puterea, la testul moțiunii de cenzură. Tomac: Nu toate partidele vor susține ca premier să fie Ludovic Orban. Alegerile anticipate, scenariu nerealist

psnews.ro

Europarlamentarul și președintele PMP, Eugen Tomac, invitat în studioul Puterea Știrilor, a vorbit despre planurile post-moțiune ale Opoziției.

Tomac este de părere că președintele Klaus Iohannis nu va da un nou mandat de prim-ministru PSD-ului, „indiferent de compromisul pe care îl vor încerca social-democrații să îl facă pentru a se agăța din nou de putere”.

Totodată, europarlamentarul susține că, în opinia sa, nu toate partidele vor susține ca prim-ministrul să fie Ludovic Orban, președintele PNL.

„Primul pas după ce trece moțiunea de cenzură va fi ca președintele Klaus Iohannis să invite partidele la consultări. El este cel care vrea să vadă din partea partidelor ce opțiuni există. Sunt convins că nu toate partidele vor susține ca prim-ministrul să fie Ludovic Orban. Unii au spus-o public acum, alții poate o vor spune după. 

N-aș crede că președintele va da un mandat de prim-ministru din nou PSD, indiferent de compromisul pe care îl vor încerca cei din PSD să îl facă pentru a se agăța din nou de putere. Deci primul pas vor fi consultările, și apoi negocierile dintre partide pentru un nou cabinet, că va fi un cabinet de tehnocrați sau cabinet politic. Eu cred că trebuie să existe un cabinet cu asumare fermă politică”, spune europarlamentarul.

Sunt alegerile anticipate o soluție?

„Nu ne temem de alegerile anticipate, dar e nerealist. Curtea Constituțională a spus foarte clar când USL și-a dorit să comaseze alegerile locale cu cele parlamentare că nu se poate pentru că duci cetățenii în eroare atunci când îi inviți să voteze și pentru primari și pentru parlamentari. E mult prea mult.

Nu prea văd nici parlamentari de la PNL, nici de la PSD să voteze împotriva unui prim-ministru, oricare ar fi el, doar de dragul anticipatelor. Mulți dintre ei rămân șomeri și visează la acea pensie specială. Dacă ai o singură zi lipsă într-un mandat de 4 ani de zile nu îți prinmești pensia specială. Eu sunt convins că mulți dintre ei așa gândesc”, a mai declarat Eugen Tomac.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi dezbătută şi votată joi, 10 octombrie, în Parlament.

Aceasta a fost citită joi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor de către senatorul liberal Florin Cîţu.

În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere.

 

1 comentariu la “Puterea, la testul moțiunii de cenzură. Tomac: Nu toate partidele vor susține ca premier să fie Ludovic Orban. Alegerile anticipate, scenariu nerealist

  1. Un scripcar ca Orban, e greu să fie aprobat de toate partidele să fie prim-ministru. Un oportunisto-fripturist, ăsta este Ludovic Orban, iar după ce nu va trece moțiune de cenzură va fi belit de PNL-ști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *