Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Puterea Știrilor”, cele mai bune momente din 2022. IUNIE. Daniel Fenechiu număra partidele prin care a trecut Cioloș: Poate la REPER își va găsi liniștea!

PS News

În ultima zi a lunii mai din 2022, Dacian Cioloș își anunța demisia din USR și înființarea unui nou partid, REPER. Câteva zile mai târziu, în iunie, senatorul PNL Daniel Fenechiu comenta, la „Puterea Știrilor” decizia lui Cioloș și număra partidele prin care a trecut fostul lider USR.

„Să nu uităm că domnul Cioloș, omul nou care ne vorbește despre integritatea în politică și despre diverse lucruri, a fost membru al Partidului Național Liberal (PNL), a fost secretar de stat și ministru într-un guvern liberal, comisar european numit de PDL, prim-ministru cu susținerea PSD-UNPR-PNL după tragedia din Clubul Colectiv. Ulterior și-a înființat partidul PLUS, după care a fuzionat cu USR. Una peste alta, domnul Cioloș este un căutător ale politicii și poate că odată cu înființarea REPER-ului își va găsi liniștea și va rămâne acolo.

Este foarte ușor în ziua de astăzi să înființezi un partid, dar este foarte greu să îl sedimentezi. Pe de o parte, pentru a se valida, un partid trebuie să obțină 5% în alegerile parlamentare sau alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, un partid nou e foarte greu să aibă structuri și să se bată cu partidele consacrate care au structuri, finanțare de la stat. Din punctul ăsta de vedere, foarte greu ajung partidele noi să se consacre. Am constatat că la fiecare ciclu electoral a apărut câte un partid. În 2012 a apărut PPDD, în 2016 a apărut USR, în 2020 a apărut AUR. Nu știu dacă în 2024 vom avea un nou partid intrat în Parlament, din cele care s-au înființat sau se înființează. Cu siguranță, marea majoritate a lor vor rămâne la stadiul de proiect. Poate unele dintre ele vor fuziona, se vor vărsa în partide mai mari”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *