Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Puterea Știrilor” s-a mutat, pentru o zi, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene: comisarul european Corina Crețu, în dialog cu Marinela Angheluș

psnews

Studioul ”Puterea Știrilor” s-a mutat, vineri dimineață, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la București, acolo unde comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a răspuns întrebărilor redactorului-șef PSnews.ro, Marinela Angheluș.

Corina Crețu este de la 1 noiembrie 2014 Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene. În legislatura 2000-2004 Corina Crețu a fost aleasă deputat, dar a demisionat pe data de 10 ianuarie 2001 și a fost înlocuită de deputatul Ștefan Cazimir.

Între anii 1992-1996 și 2000-2004 a fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui României, Ion Iliescu. Corina Crețu a fost membru în Comisia pentru Politica Externă a Senatului României și membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE. Corina Crețu a fost senator în legislatura 2004-2008 iar în 2007 a fost înlocuită de senator Nora Cecilia Rebreanu. Ca senator, Corina Crețu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Maroc, Republica Elenă și Republica Croația.

A fost aleasă eurodeputat la alegerile din 2007, la cele din 2009 și la alegerile din 2014, când a fost pe primul loc pe lista de candidați ai Alianței PSD-UNPR-PC. A ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului European în perioada iunie-octombrie 2014.

Vom reveni în cursul zilei de astăzi cu materialul video. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *