Skip to content
Externe

Putin a cerut un nou sistem pentru blocarea conţinutului ”toxic” de pe internet

TASS

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conţinutul ”toxic” de pe internet, dar detaliile nu au fost făcute publice, transmite Reuters.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca un ”registru autoreglementat al conţinutului toxic” care ar urma să fie folosit ”pentru protejarea minorilor”.

Kremlinul ar urma să-l analizeze până la 1 iunie. Informaţii despre acest ordinul, cu data de joi, au fost publicate pentru prima dată de presa rusă sâmbătă, notează news.ro.

Putin a făcut aluzie la planuri pentru o combatere mai radicală a conţinutului online, dând vina pe internet pentru corupţia tinerilor şi pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând penalizări, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google, pentru că nu a şters conţinutul interzis.

În decembrie, Putin şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului pentru un nou mecanism voluntar de interzicere a conţinutului toxic, pe care platformele online ruse ar fi de acord în schimbul unui tratament preferinţial în faţa platformelor străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *