Skip to content
Politică

Putin amenință: va anihila scutul anti-rachetă al NATO

Președintele rus, Vladimir Putin, ameninţă că Rusia va dezvolta sisteme nucleare care au scopul de a anihila scutul anti-rachetă american. Liderul de la Kremlin a declarat că, în ultimii trei ani, campaniile militare ruse au dezvoltat şi testat cu succes mai multe sisteme avansate capabile să îndeplinească sarcini într-un mediu antibalistic evoluat, potrivit antena3.ro.

La sfârşitul lunii trecute, Putin a atras atenţia că extinderea sistemului antirachetă al Statelor Unite în Europa de Est reprezintă o ameninţare la adresa capacităţilor nucleare ruse.

De asemenea, Rusia a avertizat că elementele antirachetă instalate la Deveselu reprezintă încălcări ale Tratatului forţelor nucleare intermediare.

„Am spus în mod repetat că Rusia va lua măsuri de retorsiune în sensul consolidării capacităţilor forţelor nucleare. De asemenea, vom dezvolta propriile sisteme antirachetă. În plus, am spus de la început că vom dezvolta sisteme de atac pentru distrugerea oricăror instalaţii antibalistice”, a spus Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *