Skip to content
Politică

Putin, amenințare fără precedent la adresa României: ”Dacă vreau, în 2 zile, pot trimite trupele la București”

Jurnaliştii de la cotidianul german Sueddeutsche Zeitung au publicat joi un articol pe baza unui raport al Serviciului Extern de Informaţii al Uniunii Europene din care reiese că preşedintele rus Vladimir Putin i-ar fi transmis omologului său ucrainean, Petro Prorosenko, că trupele ruseseşti ar putea invada şi cuceri în doar două zile capitalele Varşovia, Riga, Vilnius şi Bucureşti.

Conform preşedintelui ucrainian Petro Porosenko, preşedintele rus Vladimir Putin ar fi transmis ameninţări la adresa unor ţări membre NATO şi UE. Conform unui transcript al unei interceptări realizate de Serviciul Extern de Informaţii al UE, aflat în posesia Sueddeutsche Zeitung, Poroşenko l-ar fi informat pe Barroso, în timpul vizitei de vinerea trecută de la Kiev, că Putin i-ar fi spus textual: ‚Dacă eu vreau, trupele ruseşti ar putea invada în două zile nu doar Kievul, ci şi Riga, Vilnius, Talinn, Varşovia şi Bucureştiul’.  

În mod public, Putin nu a transmis încă ameninţări de tip militar la adresa unor state membre NATO şi UE. A devenit public faptul că în timpul unei discuţii telefonice, Putin i-ar fi spus lui Barroso că în două săptămâni ar putea cuceri Kievul. Barroso a dat publicităţii această declaraţie, ceea ce a stârnit critici din partea Kremlinului, informează gândul.re.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care Gazprom a tăiat 10% din cantiatea de gaze destinate României, iar în urmă cu doar două zile, vicepremierul Ucrainei a precizat că declarațiile lui Victor Ponta despre unirea cu Republica Moldova sunt ”iresponsabile.”

1 comentariu la “Putin, amenințare fără precedent la adresa României: ”Dacă vreau, în 2 zile, pot trimite trupele la București”

  1. Putin stie clar ce face, stie ca timpul trece in favoarea lui si ca nemtii si in general tarile care participa la blocada economica impotriva Rusiei pierd mai mult decat pierde Rusia. Nu stiu daca ai vazut dar Franta a anuntat ca suspenda contractul de vanzare a navei militare catre Rusia dar a inceput manevre si teste cu rusii pe aceasta nava!!!! Deci sa fim seriosi, Putin doar ne avertizeaza asa in ras, El insa stie bine cat de corupta este Romanica si ca poate oricand plati atat cat e nevoie ca Romania sa joace asa cum vrea el fara sa fie nevoie de armata rusa sa vina la Bucuresti. Razboiul se face altfel in Europa anului 2014 si pana acum Putin are cateva puncte la zero cu NATO si UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *