Skip to content
Politică

Putin a anulat vacanţa de Crăciun a Guvernului. Care este motivul

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a anunţat pe membrii Guvernului că le-a anulat vacanţa de Crăciun, motivând că anul acesta nu îşi pot permite atât de multe zile libere, într-o aluzie la situaţia economică dificilă din Rusia, relatează CNN.

Preşedintele rus a făcut acest anunţ, joi, în timpul unei reuniuni a Guvernului, în condiţiile în care Rusia sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi, la 7 ianuarie, scrie Mediafax.

„Guvernul şi diferitele sale structuri nu îşi pot permite vacanţe extinse, cel puţin nu anul acesta”, le-a spus Putin miniştrilor, într-un discurs difuzat de televiziunea de stat. „Ştiţi despre ce vorbesc”, a continuat el, referindu-se la situaţia economică dificilă din ţară.

Am făcut eforturi pentru a schimba structura economiei noastre (…), dar evenimentele recente arată că nu a fost suficient”, a adăugat preşedintele Rusiei, într-o aparentă schimbare de ton faţă de săptămâna trecută, când a acuzat Occidentul pentru problemele economice ale Rusiei, sugerând chiar că Statele Unite şi Arabia Saudită au conspirat pentru a reduce preţul petrolului.

„Dificultăţile pe care le avem nu sunt doar de natură externă. Nu sunt doar din cauza unor sancţiuni sau limitări cauzate de situaţia globală, ele sunt şi rezultatul propriilor neajunsuri care s-au adunat în ultimii ani”, a admis liderul de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *